Gólový Hamšík a Neapol s výhrou, Bazilej má bod z Old Traffordu

NETKY.SK • 28 September 2011, 17:34 • 2 min
Gólový Hamšík a Neapol s výhrou, Bazilej má bod z Old Traffordu

Gólový Hamšík a Neapol s výhrou, Bazilej má bod z Old Traffordu

slovakia

left justify in out

img

Najväčším prekvapením utorkového programu 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov je bodový zisk FC Bazilej na pôde anglického majstra Manchester United. Na Old Trafforde pritom v obrovskej dráme siahali Švajčiari po všetkých bodoch, keď otočili z 0:2 na 3:2, no v závere inkasovali gól z kopačky Ashleyho Younga. Gólovo sa v utorok presadil kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík, jeho Neapol vyhral nad Villarrealom 2:0.
Hamšík strelil prvý gól "Partenopei", o dve minúty zdvojnásobil náskok z pokutového kopu Edinson Cavani a Neapol si v druhej polovici stretnutia víťazstvo ukočíroval. V rovnakej skupine nestačil Manchester City na Bayernu Mníchov, keď si Bavori dva strelené góly Maria Gomeza z prvého polčasu pohodlne ustrážili. 
V drese ManU v stretnutí proti FC Bazilej sa presadil do konca prvej dvadsaťminútovky dvakrát Danny Welbeck, no po prestávke sa na Old Trafforde diali nečakané veci. Švajčiari zrazu vyšli z obrannej ulity a ich aktivita priniesla najprv kontaktný gól Fabiana Freia, následne šokujúco aj vyrovnávajúcu trefu Alexandra Freia po ukážkovej akcii. To však nebolo všetko. Štvrťhodinu pred koncom po ďalšej hrubej chybe v obrannej hre domácich podrazil Antonio Valencia Marca Strellera a Alexander Frei sa z bieleho bodu nemýlil. Hostia však neustrážili Ashleyho Younga v samotnom závere a jeho hlavička znamenala bod pre favorita. 
Ajax Amsterdam sa držal na Santiago Bernabeu iba prvých 20 minút, po góloch Cristiana Ronalda, Kaka a Karima Benzemu však jasne prehral. V D-skupine vyhral jasne aj Olympique Lyon, ktorý si doma poradil s Dinamom Záhreb 2:0. 
V základnej zostave tureckého Trabzonsporu sa predstavil aj ďalší slovenský reprezentant Marek Čech, jeho tím remizoval v B-skupine s OSC Lille 1:1. Na trávnik sa dostal v 82. minúte aj Marek Sapara, ktorý striedal Čecha.  
Nový tréner futbalistov Inter Miláno Claudio Ranieri začal aj svoje účinkovanie na európskej scéne víťazstvom, keď si jeho tím odniesol z trávnika CSKA Moskva všetky body po triumfe 3:2. 
Inter pritom premárnil dvojgólové vedenie, na rýchle prvopolčasové góly Lucia a Pazziniho odpovedal gólom "do šatne" Dzagojev. Trinásť minút pred koncom rozjasal divákov v Lužnikách Vagner Love, ale radosť z remízy so silným súperom netrvala dlho. O dve minúty si prebral loptu v rohu pokutového územia Zarate, peknou strelou prekonal Gabulova. 
"Nerazzurri" sa tak vydaril reparát po výsledkovom nezdare spred dvoch týždňov, keď šokujúco prehrali s tureckým Trabzonsporom na domácom ihrisku 0:1.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona