Gólov v NHL ubúda, skúmajú sa možnosti

NETKY.SK • 11 November 2015, 11:51 • 2 min
Gólov v NHL ubúda, skúmajú sa možnosti

TORONTO - Gólov v hokejovej NHL ubúda. Generálni manažéri klubov na utorňajšom jesennom mítingu preto dali hlavy dokopy a otvorili otázku, akými spôsobmi zvýšiť znižujúcu sa produkciu.

slovakia

left justify in out

Do utorka bol v 215 tohtosezónnych dueloch priemer 5,32 gólu na zápas, najnižší od 2003/2004 (vtedy 5,14). V uplynulom ročníku bol na úrovni 5,46, referuje server hockeyreference.com. "Kým sa znova v marci zídeme, máme zopár mesiacov, aby sme popremýšľali, čo s tým. Či je to v parametroch brankárskych výstrojov, veľkosti bránok, spôsobe hry a podobne," citoval server nhl.com generálneho manažéra Floridy Dala Tallona.
Viceprezident hokejových operácií NHL Colin Campbell nevylúčil možnosť zväčšovania bránok, ak sa manažéri zhodnú na takomto závere. Ide však podľa neho o poslednú možnosť, tou prvou je ďalšia úprava brankárskeho výstroja.


Funkcionári si pochvaľujú atraktívne predĺženie troch proti trom, novinku zavedenú pred touto sezónou, znamenajúcu viac priestoru na ľade a prelievanie hry z jednej strany na druhú. Do utorka 70 percent zápasov, ktoré sa v riadnom hracom čase skončili remízou, spoznalo víťaza v pridanej päťminútovke. Až nájazdy rozhodovali iba v trinástich zo 43 duelov. V uplynulej sezóne sa predĺžením skončilo len 44,4 percenta súbojov. "S takýmito čiastkovými výsledkami musíme byť spokojní. Napĺňajú sa naše očakávania. Ja si to užívam, takisto fanúšikovia. Je to zábava a pohybujeme sa v zábavnom priemysle," pripomenul GM Dallasu Jim Nill.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies