Gólostroj Mareka Hamšíka v Serie A pokračuje

NETKY.SK • 1 September 2013, 08:41 • 2 min
Gólostroj Mareka Hamšíka v Serie A pokračuje

RÍM - Slovenský stredopoliar tak má po dvoch odohratých dueloch novej sezóny Serie A na konte už štyri presné zásahy.

slovakia

left justify in out

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík bol ústrednou postavou sobotňajšieho zápasu 2. kola talianskej Serie A medzi Chievom Verona a SSC Neapol. Dvadsaťšesťročný ťahúň neapolskej ofenzívy sa na víťazstve hostí 4:2 podieľal dvoma gólmi a aj vďaka nemu si vicemajster drží v úvode nového ročníka stále stopercentnú bilanciu.

Hamšík v 13. minúte otvoril skóre stretnutia, keď sa jeho prudká strela spoza vápna odrazila od žrde do domácej siete. V 64. minúte pridal za stavu 2:2 svoj druhý gól, po akcii Gökhana Inlera po ľavej strane a následnej strele vyrazil brankár Puggoini loptu priamo na kopačku slovenského reprezentanta, ktorý nemal problém trafiť odkrytú bránku. V 70. minúte potom poistil triumf "Partenopei" argentínsky útočník Gonzalo Higuain, letná posila z Realu Madrid. Hamšík hral do 74. minúty, keď ho na ihrisku vystriedal Goran Pandev.

"Dvakrát sme dovolili súperovi vyrovnať, no vedel som, že ak sa nám podarí streliť tretí gól, tak si už víťazstvo nenecháme ujsť," citovala agentúra dpa pozápasové slová Hamšíka. "Víťazstvo v Chieve bolo pre nás veľmi dôležité. Ako vždy sme sa trochu trápili, no napokon si vezieme domov cenný triumf. Som rád, že mi to padá a že môžem gólmi pomáhať mužstvu k víťazstvám. Dôležitý bol ale aj prvý gól našej novej posily Higuaina, určite mu pomôže po psychickej stránke," dodal.

Slovenský stredopoliar tak má po dvoch odohraných dueloch novej sezóny na konte už štyri presné zásahy a vedie tabuľku najlepších strelcov Serie A. V úvodnom kole Hamšík rovnako dvakrát skóroval do siete Bologne pri domácom víťazstve Neapola 3:0.

V druhom sobotňajšom súboji si Juventus Turín na svojom štadióne bez väčších problémov poradil s rímskym Laziom 4:1. Úvodné dva góly úradujúceho majstra strelil Arturo Vidal. Hostia dohrávali zápas bez vylúčeného Hernanesa, ktorý videl v 63. minúte červenú kartu. Juventus tak rovnako ako Neapol vyťažil z úvodných dvoch kôl plný počet 6 bodov.

Sumár zápasu 2. kola talianskej Serie A:
Chievo Verona - SSC Neapol 2:4 (2:2)
Juventus Turín - Lazio Rím 4:1 (2:1)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies