Golonka kritizuje organizáciu, chváli slovenských fanúšikov

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 13:14 • 2 min
Golonka kritizuje organizáciu, chváli slovenských fanúšikov

BRATISLAVA - Legenda československého hokeja Jozef Golonka vyhlásil, že Slovensko zaostáva, pokiaľ ide o organizáciu a riadenie najrýchlejšej kolektívnej hry na svete.

slovakia

left justify in out

"V našom hokeji to ´škrípe´, chýba organizácia. Už počas MS v Česku mal byť v hľadisku ´inkognito´ budúci tréner Slovenska, ktorý mal sledovať mužstvo. Je to bežná prax všade vo svete," povedal 77-ročný rodák z Bratislavy v stredajšom rannom vysielaní televízie Markíza.

 

Utorkový ostravský zápas s USA bol pre trénera Slovákov Vladimíra Vůjtka posledným na reprezentačnej lavičke. Kouč vicemajstrov sveta 2012 už pred začiatkom šampionátu v Česku avizoval, že to bude jeho rozlúčka so slovenským národným tímom.

 

Golonka sa tiež pristavil pri hráčskej základni pre reprezentačný tím. "Chára, Hossa a Gáborík starnú. Zatiaľ za nich nemáme adekvátnu náhradu. Mladí potrebujú rok-dva, aby dozreli. Naším najlepším hráčom v Ostrave boli fanúšikovia," doplnil Golonka, ktorý prezradil, že sa mu veľmi páčili výkony obrancu Mareka Ďalogu.

 

Dvadsaťšesťročný zadák podpísal začiatkom mája dvojročný kontrakt s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy Ak Bars Kazaň.

 

"Marek Ďaloga sa v Sparte vypracoval na výborného hráča. Podľa môjho názoru je škoda, že išiel do KHL a nie do NHL. Hra na užšom klzisku by mu sedela viac," vyslovil pre Markízu svoj názor niekdajší center s prezývkou "Žiletka".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies