Golfová loptička na dostihoch v Sandowne spôsobila bizarnú nehodu

NETKY.SK • 9 September 2016, 18:05 • 2 min
Golfová loptička na dostihoch v Sandowne spôsobila bizarnú nehodu

SANDOWN - Bizarný incident - našťastie bez akýchkoľvek vážnych následkov - sa udial na piatkovom dostihovom mítingu v britskom Sandowne: o pád jazdca Kierena Foxa sa postarala zatúlaná golfová loptička.

slovakia

left justify in out

Približne 100 metrov pred cieľom kilometrového súperenia typu Maiden o 6000 libier pre 2-ročné kone bez víťazstva náhle urobila jeho štvornohá partnerka Luxford v bezšancovej pozícii myšičku a džokej sa porúčal na trávnik. Videozáznam odhalil, že jeden zo súperov v popredí kopytami katapultoval prvok z iného športového odvetvia, ten sa odrazil od prilby jazdca Charlieho Bennetta (spolufavorit Stanhope - kurz 4,5, napokon tretie miesto) a svojou následnou trajektóriou vystrašil outsiderku s kvótou 51.

"Zazmätkovala a udialo sa to tak rýchlo, že som nemal šancu uvedomiť, čo k tomu viedlo. Keď som si pozrel záznam, videl som loptičku odrazenú od Charlieho helmy rovno pred hlavu mojej kobyly," citoval Foxa Racing Post.

"Zacítil som niečo, ale predpokladal som, že to bol trs trávy - takzvaný nášľapok. Mal som obrovské šťastie, že ma to netrafilo do tváre. Predstavte si zásah odpálenou golfovou loptičkou, proti ktorej sa pohybujete tempom 60 km/h..." vydýchol si Bennett.

Správca dráhy Andrew Cooper zdôraznil, že vzhľadom na susedstvo s golfovým ihriskom vykonávajú všetky zmysluplné a vhodné opatrenia, aby zabránili podobným prípadom, ale bez šance na dokonalé vyčistenie trate: "Keď má tráva nejakých 10-12 centimetrov, realita je taká, že na tú loptičku musíte stúpiť, aby ste ju zaregistrovali. Našťastie, takéto veci sa zďaleka nedejú často, nespomínam si na žiadny podobný incident za ostatné dva roky a už vôbec nie s takýmito konzekvenciami."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona