Golf už nie je šport iba pre smotánku, smeruje do škôl

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 15:11 • 2 min
Golf už nie je šport iba pre smotánku, smeruje do škôl

Bratislava - Vedenie Slovenskej golfovej asociácie (SKGA) predstavilo v utorok rozvojové projekty, prostredníctvom ktorých chce viac zviditeľniť tento šport a pritiahnuť k nemu masy. Snahou je dostať golf viac do povedomia verejnosti a zbúrať mýty, ktoré o ňom panujú.

slovakia

left justify in out

"Z nejakých dôvodov ľudia stále vnímajú golf ako šport smotánky, ako hru, ktorá je cenovo nedostupná. Niektorí si myslia, že to ani nie je šport. Žiaden z týchto mýtov nie je pravdivý. Golf je výnimočný v tom, že každý z nás ho môže hrať a každý z iného dôvodu, či už zo športovej stránky, alebo ako relax v peknom prostredí v prírode. Je to výborná príležitosť pre rodiny alebo ako možnosť stretnúť sa s priateľmi. Môžu ho hrať ľudia s rôznou výkonnosťou. Tieto aspekty nemá žiaden iný šport. Chceme, aby sa ľudia nebáli vyskúšať si golf na vlastnej koži," uviedol prezident SKGA Tomáš Stoklasa.

 

V tomto smere realizuje SKGA už v sobotu 13. mája jednu z pripravovaných aktivít - Deň otvorených dverí v rámci Národného dňa golfu. Počas neho budú všetky golfové ihriská na Slovensku bezplatne otvorené širokej verejnosti. Návštevníci si budú môcť vyskúšať hru, dostanú o nej základné informácie, ako s golfom začať, vysvetlia im pravidlá, budú mať možnosť prezrieť si ihriská, vyskúšať rôzne druhy úderov na odpaliskách či patovanie.

 

"V rámci dňa otvorených dverí budú mať traja vyžrebovaní návštevníci možnosť vyhrať finančný príspevok na základný golfový kurz plus 500 eur na nákup golfového vybavenia. V súvislosti s týmto projektom spúšťame online kampaň na sociálnej sieti a na webovej stránke hrajgolf.sk, kde majú ľudia k dispozícii základné informácie o golfe. Vsadili sme aj na youtubera Goga, aby sme zasiahli najmä mladých ľudí," povedal Stoklasa.

 

Podľa predstaviteľov SKGA golf nie je šport určený pre úzku časť obyvateľstva. Výdavky na hru či základné vybavenie sú približne rovnaké ako na hokejovú výstroj v prípade hokeja alebo lyže či lyžiarske oblečenie pri lyžovaní. Základná výbava sa dá zadovážiť do 500 eur. Ročné členstvo v golfovom klube a neobmedzený vstup na ihrisko sú na úrovni 500-600 eur (jednorázovo).

 

Poplatky na hrubé členstvo sú dramaticky menšie u detí ako u dospelých, orientačne za 120 eur môžu neobmedzene hrať celý rok. Práve deťom chce SKGA golf čo najviac sprístupniť. Inšpirovala sa obnoveným projektom Českej golfovej asociácie "So školou na golf". "Jeho princípom je dostať golf do škôl vo forme dobrovoľných krúžkov. Budeme sa snažiť, aby zásah bol čo najväčší. V ČR sa v rámci tohto projektu s golfom zoznámilo 30.000 detí, čo je fantastické číslo. Cieľom je najprv oboznámiť deti s golfom, zaujať ich a potom to rozvíjať," informoval Stoklasa.

 

Jeden problém, s ktorým slovenský golf zápasí, je nedostupnosť ihrísk. "Je rozdiel či golfová škola má najbližšie ihrisko vzdialené 50 km, alebo rovno pri meste. Našťastie, dnes je na Slovensku už 29 golfových ihrísk vrátane štyroch nových, ktoré sa tento rok otvárajú. Koncentrácia ja najvyššia v Bratislavskom kraji, menej ich je na východnom Slovensku. Aktuálne pribudlo ihrisko v Sedine pri Veľkých Úľanoch a v priebehu mesiaca pribudne v Nitre. Ďalšie nové sú v Trnave a Malom Slavkove."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies