Goldman Sachs zvažuje presun niektorých prevádzok do Frankfurtu

NETKY.SK • 14 November 2016, 15:19 • 2 min
Goldman Sachs zvažuje presun niektorých prevádzok do Frankfurtu

FRANKFURT NAD MOHANOM - Americká investičná banka Goldman Sachs zvažuje presun niektorých prevádzok a aktív z Londýna do Frankfurtu nad Mohanom v snahe zabezpečiť si prístup na spoločný európsky trh po vystúpení Británie z Európskej únie (EÚ). Informoval o tom írsky portál RTÉ s odvolaním sa na tri zdroje oboznámené so situáciou.

slovakia

left justify in out

Podľa týchto zdrojov americká banka skúma možnosti, ako dostať niektoré prevádzky pod dohľad Európskej centrálnej banky (ECB) a udržať si tak prístup na trh EÚ. Jedine jurisdikcia ECB jej totiž umožní pokračovať aj po brexite v predaji svojich služieb klientom na kontinente, uviedol jeden zo zdrojov.

 

Ale podľa ďalších zdrojov, ide o "nepreskúmané právne teritórium". Banka preto zatiaľ neprijala v tejto záležitosti žiadne rozhodnutie. "Presťahovanie sa pod dohľad ECB do Frankfurtu nad Mohanom je jednou z možností, ktorú banka zvažuje," povedal jeden zo zdrojov. Ďalší dodal, že Goldman Sachs už o tomto kroku diskutovala s predstaviteľmi ECB.

 

Presun niektorých prevádzok Goldman Sachs do finančného "srdca" eurozóny by zasadil úder Londýnu, ktorý si chce aj po brexite udržať štatút svetového finančného centra. Na druhej strane, Frankfurtu by to pomohlo upevniť si pozíciu hlavného mesta európskych financií. Hovorca Goldman Sachs v tejto súvislosti povedal len toľko, že okolo rokovaní o brexite je zatiaľ veľa nejasností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies