Goldman Sachs: Cena Bitcoinu má potenciál klesnúť pod februárové minimum

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 14:00 • 2 min
Goldman Sachs: Cena Bitcoinu má potenciál klesnúť pod februárové minimum

NEW YORK – Technický analytický tím spoločnosti Goldman Sachs vedený Shebou Jafari prišiel s novou prognózou na vývoj hodnoty Bitcoinu (BTC), v ktorej sa uvádza, že cena najväčšej kryptomeny podľa trhovej kapitalizácie by mohla klesnúť pod februárové minimum.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V nedeľu analytický tím poslal klientom upozornenie, že ďalší výpredaj Bitcoinu môže spôsobiť masívny pokles jeho ceny, ktorá by sa mohla dostať pod februárové minimum 5.922 dolárov. Podľa technickej analýzy bude ďalší výpredaj BTC spôsobený prelomením krátkodobej podpory na úrovni 9.210 USD. Investori by mali sledovať cenu Bitcoinu, keďže podľa prognózy by ďalšia významná hranica mala byť okolo 7.667 až 7.198 dolárov.

 

 

 

 

"Ďalší výpredaj by mohol viesť k zhoršenie situácie a cena Bitcoinu by mohla klesnúť na nové minimum. V tejto chvíli by sa cena BTC musela dostať a udržať nad úrovňou 9.322 dolárov, aby sa stabilizovala," uviedol tím Jafari.

 

img

 

Jafari, ktorá je šéfkou technickej stratégie spoločnosti Goldman Sachs, je známa svojimi precíznimi analýzami vývoja ceny Bitcoinu. V júli 2017 tvrdila, že cena Bitcoinu do konca roka dosiahne hodnotu 4.000 dolárov (v tom čase sa cena BTC pohybovala okolo hranice 2.500 USD). Cena Bitcoinu prekonala túto hranicu v polovici augusta. V novembri 2017, keď cena BTC dosiahla 7.000 dolárov, Jafari predpovedala, že Bitcoin bude konsolidovať pri 8.000 USD a následne sa posunie vyššie.

 

img

 

V decembri sa cena Bitcoinu dostala na hranicu 20.000 dolárov, pritom na začiatku roka 2017 bola jeho hodnota iba 1.000 USD. Začiatkom februára však prišiel drastický prepad, keď jeho cena klesla pod 6.000 dolárov. Niektorí odborníci sa domnievajú, že tento pokles bol spôsobený 400 miliónovým výpredajom BTC správcom konkurznej podstaty burzy Mt.Gox. Táto japonská burza bola najväčšou globálnou burzou BTC.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies