Golanské výšiny zasiahla strela zo Sýrie

NETKY.SK • 4 September 2014, 18:22 • 2 min
Golanské výšiny zasiahla strela zo Sýrie

JERUZALEM - Izraelom okupované Golanské výšiny vo štvrtok zasiahla strela, ktorú neznámi páchatelia vypálili zo susednej vojnou zmietanej Sýrie.

slovakia

left justify in out

Izraelská armáda streľbu opätovala a uskutočnila cezhraničný útok. V jej stanovisku sa uvádza, že strela bola pravdepodobne "zatúlaná" a bola výsledkom bojov medzi armádou lojálnou sýrskemu prezidentovi Baššárovi al-Asadovi a povstalcami. K podobným incidentom prišlo už aj v minulosti.

 

Izrael zabral Golanské výšiny po vojne v roku 1967 a k svojmu územiu ich pripojil v roku 1981. Svet pokladá Golanské výšiny stále za okupované územie. V demilitarizovanom pásme oddeľujúcom Golanské výšiny od Sýrie sú nasadené sily OSN dohliadajúce na dodržiavanie prímeria. Situácia sa skomplikovala po vypuknutí konfliktu v Sýrii, odkedy z oblasti hlásia zvýšený počet incidentov. Tento týždeň tam islamisti uniesli desiatky vojakov z Fidži, ktorí boli súčasťou mierových síl OSN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona