Gól je pre Weissa iba bonus: Hamšíkova paráda ho príjemne zaskočila

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 07:36 • 2 min
Gól je pre Weissa iba bonus: Hamšíkova paráda ho príjemne zaskočila

LILLE - S bilanciou jeden gól a jedna asistencia bol kľúčovou postavou dôležitého triumfu nad futbalistami Ruska 2:1 na EURO 2016. Stredopoliar Vladimír Weiss prežíval po stredajšom víťaznom zápase B-skupiny o to sladšie pocity, že jeho krásny gól v 32. minúte v Lille si priamo na tribúne vychutnali aj jeho rodičia.

slovakia

left justify in out

Slováci po nešťastnej prehre 1:2 v prvom súboji s Walesom tentoraz potešili ich fantastických fanúšikov na štadióne i pri televíznych obrazovkách dôležitým triumfom. Nerodil sa ale ľahko. "Veľmi sme sa z výhry tešili. Vedeli sme pred zápasom, že dnes chceme vyhrať. Nálada po tom prvom, až tak nevydarenom zápase, nebola taká, akú sme si predstavovali. Ale dokázali sme sa na dnešný duel stopercentne pripraviť, či už psychicky alebo fyzicky a tou bojovnosťou sme to zvládli," povedal hráč katarského klubu Al Gharafa.

 

Weiss otvoril skóre veľmi dôležitým prvým gólom a prsty mal aj v druhom v 45. minúte, pri ktorom sa šikovne rozhodol narýchlo zahrať roh s Hamšíkom a hviezda Neapola nádhernou strelou zabezpečila debutantovi na ME dvojgólové vedenie. "Určite som si už konečne prial dať gól. Hoci dnes by som bol spokojný aj s troma bodmi. To, že sa mi splnilo prianie, je len bonus," uviedol 26-ročný hráč a následne opísal gólovú situáciu, pri ktorej vystavil do pozície štatistov duo ruských obrancov: "Videl som ich, že idú dvaja nabehnutí v rýchlom tempe. Tým, že som ich sekol a posunul si loptu, som mal o krok najviac a zakončoval na dlhú tyč."

 

A nezabudol ani na gól Hamšíka, pričom priznal, že exportný kúsok kandidujúci na gól turnaja, zaskočil aj viacero jeho spoluhráčov: "Všetci vieme, že Marek je veľký hráč, a že takéto veci sa dajú od neho očakávať. Možno sme aj boli trošičku zaskočení, lebo mu to vyšlo naozaj na jedničku. Myslím si, že za tú jeho bojovnosť a to všetko, čo pre mužstvo robí, si ten krásny gól zaslúžil."

 

Pred tímom trénera Jána Kozáka stojí ešte jedna obrovská prekážka, v pondelok 20. júna sa bude o postupe do osemfinále rozhodovať v stretnutí s favorizovaným Anglickom: "Sme radi, že sme vyhrali a určite nám to pomôže na sebavedomí. A do posledného zápasu ideme s tým, že budeme chcieť postúpiť. Rusi hrali pekne, dobre kombinovali, loptu mali viac na kopačkách. Nebolo to ľahké, ale verili sme, že vyhráme. Aj keď na konci mali veľký tlak, zvládli sme to."

 

Priamo na tribúne štadióne Pierrea Mauroya videl syna v akcii aj bývalý reprezentačný kouč SR Vladimír Weiss starší. Práve pod jeho vedením Slováci, vrátane Weissa mladšieho, dosiahli doposiaľ najväčší úspech - osemfinále MS 2010 v JAR. Pre bývalého hráča Manchestru City, Boltonu, Glasgowa Rangers či Espanyolu Barcelona bola prítomnosť rodičov veľkou hnacou silou: "Pred otcom som hrával, keď bol tréner a nie je to ľahké, lebo ako ho poznám, sleduje každý môj krok, pohyb a všetko čo na ihrisku urobím. Ale aj on aj mamina si veľmi priali, aby som dal gól, lebo vedeli, že v prvom zápase som nebol spokojný s mojim výkonom. Som rád, že to vyšlo, a že boli pri tom."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies