Gogol & Mäx predviedli špičkovú klaunskú šou na Kremnických gagoch

NETKY.SK • 30 August 2014, 13:07 • 2 min
Gogol & Mäx predviedli špičkovú klaunskú šou na Kremnických gagoch

KREMNICA - Nemecká dvojica Gogol & Mäx a ich hudobno-klaunská šou s názvom Humor In Concert patrila k najlepším vystúpeniam prvého dňa medzinárodného festivalu humoru a satiry Kremnické gagy 2014.

slovakia

left justify in out

Úspech mali v piatok (29. 8.) aj bratislavské Divadlo GUnaGU či ostravská revivalová kapela Rock and Roll Band Marcela Woodmana.
      

Nemecká dvojica Gogol & Mäx predviedla koncert vážnej hudby s komickou akrobaciou. Ako to u takýchto dvojíc obyčajne býva, Gogol je ten lepší a primus dvojice Mäx postrkovaný do úzadia, ale s každou situáciou si poradí. V hudobno-klaunskej šou s 25 hudobnými nástrojmi predviedli množstvo žonglérskych a akrobatických kúskov. Známe klasické skladby interpretujú v polohe ležmo na klavíri, s trúbou na hlave, na hrazde aj lane. Divák vidí, že hrať sa dá okrem klasických hudobných nástrojoch aj na pohároch s vodou. Duo s touto šou cestuje po celej Európe a získalo už celý rad ocenení. Je nominované na ocenenie Zlatý gunár.
      

S predstavením Remix, The Best of 1985-2014, prišlo do Kremnice bratislavské Divadlo GUnaGU. Remix je ojedinelá inscenácia k 30. výročiu vzniku divadla, je to montáž najlepších a najvtipnejších scén z histórie divadla striedaných pesničkami z prvej desiatky rokov. Všetky scénky sú však nanovo autorsky a režijne „remixované“, piesne dostali aktuálny aranžmán. Remix predstavuje divadlo z čias, keď niektorí diváci ani neboli na svete, ale keď divadlo už malo svoju poznávaciu značku – čierny humor, absurditu a iróniu komentujúcu realitu naokolo. Divadlo GUnaGU bolo založené v roku 1985 pôvodne ako amatérske zoskupenie, ktoré sa neskôr profesionalizovalo. Dosiaľ premiérovalo vyše 50 vlastných titulov. Je najdlhšie hrajúcim alternatívnym profesionálnym divadlom na Slovensku a kultovým divadlom pre niekoľko generácií divákov. Táto nezávislá scéna uvádza výlučne nové pôvodné hry slovenských autorov. Reflektujú život ľudí a problémy súčasnej doby a sú písané priamo „na telo“ hercom.
      

Zaujalo Prešovské národné divadlo s tragikomédiou súčasnej mladej generácie Single radicals. Jedna noc v hudobnom klube, štyria mladí single Prešovčania a päť taktov opitosti spôsobí odhalenie tisícich túžob. Hra Michaely Zakuťanskej je originálnou výpoveďou generácie čerstvých absolventov VŠ o tom, čo s načatým životom. Vymedzujú si priestor, v ktorom chcú žiť, hľadajú životný cieľ a hlavne túžia po ideálnom partnerovi. Egoizmus, nevyvážené pomery medzi západom a východom Slovenska, chýbajúca generácia single dvadsiatnikov a tridsiatnikov v meste núti hrdinov prehodnocovať svoje vzťahy a hodnoty. Prešovské národné divadlo je nezávislé profesionálne divadlo založené v roku 2013. V Kremnici ašpiruje na Cenu Stana Radiča ako objav roka.
      

Rock and roll Show 11-člennej formácie z Ostravy, ktorá si hovorí Rock and roll Band Marcela Woodmana, nenechala „v pokoji“ ani jedného diváka v hľadisku. Skupina ponúkla známe hity 50. a 60. rokov, medzi nimi Stand By Me, Tequila, Tallahassee Lassie, La Bamba, Wooly Bully či Let's Twist Again s vtipnými českými textami, parodovanými na situácie z prednovembrovej éry, došlo aj na tému odborárskych rekreácií pri Jadranskom mori či na herca Gojka Mitiča a jeho indiánske filmy z produkcie Nemeckej demokratickej republiky ako kontra na slávneho náčelníka Winnetua. Kapela pôsobí v rovnakom zložení takmer od založenia v roku 1989, na konte má množstvo vystúpení v zábavných programoch doma i zahraničí. Ašpiruje na cenu Zlatý gunár v kategórii hudobné produkcie.
      

Z iného žánru, ale s rovnakým záujmom sa stretol koncert bratislavskej folk-rockovej skupiny Prešporok. Formácia na čele s Klimentom Ondrejkom ponúkla setlist od ľudových balád cez blues, pop až po rock. Kapela oslovuje viacgeneračné publikum, od päťdesiatnikov až po dnešnú mládež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona