Gönci sa teší na úlohu vlajkonosiča, Pešková do Londýna aj s plyšákom

NETKY.SK • 25 Júl 2012, 10:59 • 2 min
Gönci sa teší na úlohu vlajkonosiča, Pešková do Londýna aj s plyšákom

Gönci sa teší na úlohu vlajkonosiča, Pešková do Londýna aj s plyšákom

slovakia

left justify in out

img

Do dejiska OH 2012 v stredu predpoludním zamierilo ďalších päť slovenských športovcov spoločne s členmi ich realizačných tímov. Kurz Londýn nabrali strelci Jozef Gönci s Danielou Peškovou, plavci Tomáš Klobučník s Katarínou Filovou a bedmintonistka Monika Fašungová. Do anglickej metropoly odletel aj šéf slovenskej tenisovej výpravy Miloslav Mečíř, ktorý by sa mal vo štvrtok zúčastniť na slávnostnom žrebe olympijského turnaja.
     Gönci by privítal, ak by počas súťaži na londýnskej strelnici bolo okolo 20 stupňov a neprekážal by mu ani dážď, ktorý sprevádzal odchod výpravy spred bratislavského Domu športu. "Radšej strieľam, keď je pod mrakom. Môže aj pršať, pretože dážď náboju nevadí, len nech nie je nad 30 stupňov," zaželal si dvojnásobný bronzový medailista z OH. Piata olympiáda v kariére bude mať pre Gönciho špeciálny náboj, počas piatkového otváracieho ceremoniálu sa totiž zhostí úlohy vlajkonosiča slovenskej výpravy. "Som hrdý a nesmierne pyšný na to, že mi dal Slovenský olympijský výbor dôveru. Takúto poctu som ešte nezažil a určite to vo mne vyvolá maximálne emócie. Hneď po skončení ceremoniálu však už začnem myslieť na to, ako sa čo najlepšie pripraviť na olympijské súťaže."
     Pešková bude vôbec prvou slovenskou športovkyňou v akcii v Londýne, v sobotu ráno ju čaká kvalifikácia vzduchovej pušky 40. Do Londýna si zobrala so sebou aj talizman. "Je to plyšová hračka, ktorú nosím stále so sebou pre šťastie. Pred štyrmi rokmi v Pekingu mi v mojej obľúbenej disciplíne tesne ušlo finále. Veľmi by ma potešilo, keby som sa v Londýne dostala medzi elitnú osmičku. Ak sa priblížim k výkonom z tréningu, mohlo by sa to podariť," povedala Pešková pre TASR.
     Plavec Klobučník je pred prvou olympiádou v eufórii, hoci ešte koncom júna prežíval obrovské sklamanie. Medzinárodná plavecká federácia FINA totiž oznámila, že do Londýna pocestuje iba Denisa Smolenová. Napokon sa v Aquatic Centre predstaví až päť slovenských plavcov. "Bol to prechod zo sklamania do eufórie. Už som si plánoval, čo budem robiť cez prázdniny, no po správe od FINA som sa musel okamžite vrátiť do tréningu. V uplynulých týždňoch sme makali na plné obrátky, absolvovali sme náročné sústredenie na Malorke. V kútiku duše snívam o tom, že by som na 200 m prsia mohol postúpiť do semifinále. Musím však podať 110-percentný výkon."
     Filová pred odletom do Londýna cítila miernu nervozitu. "Verím, že keď už budeme v olympijskej dedine, všetko zo mňa opadne, veď okolo nás bude kopec športovcov. V závere prípravy sme naplávali veľa kilometrov a myslím si, že forma je dobrá," povedala zverenka trénera Gabriela Barana, ktorá bude na OH štartovať na 100 a 200 m v.sp.
     Trojnásobná slovenská šampiónka v bedmintone Monika Fašungová sa odletu nevedela dočkať. "Cestovná horúčka bola veľká, som šťastná, že už je ten deň, a že ideme do Londýna. Ale spala som dobre, keďže som bola dosť unavená. Prvý zápas hrám až v nedeľu ráno, takže na otváracom ceremoniáli chýbať nebudem. Odlet máme 6. augusta, takže verím, že si stihnem pozrieť športoviská, pofandiť najmä slovenským športovcom, a pozriem sa aj do centra Londýna. Zo športov, ktoré by som rada videla, je to najmä atletika a tenis," povedala pre TASR 24-ročná bratislavská rodáčka, momentálne členka CEVA Trenčín.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies