Gönci bez finále vo vzduchovke: "Tretia položka nevyšla"

NETKY.SK • 30 Júl 2012, 11:25 • 2 min
Gönci bez finále vo vzduchovke: "Tretia položka nevyšla"

Gönci bez finále vo vzduchovke: "Tretia položka nevyšla"

slovakia

left justify in out

img

 Deň po bronzovom úspechu slovenskej skeetárky Danky Bartekovej sa v Kasárňach britského kráľovského delostrelectva postavil na svoju prvú z celkovo troch disciplín puškár Jozef Gönci. V kvalifikácii vzduchovej pušky 60 sa mu však nepodarilo postúpiť do finálovej osmičky. Dosiahol v nej výkon 591 bodov a to na postup nestačilo, keď v nej najstarší člen slovenskej výpravy a počas slávnostného ceremoniálu aj jej vlajkonosič, postupne strelil 99-98-96-99-99-100. V konkurencii 47 štartujúcich to stačilo len na 31. miesto.

"Začiatok bol dobrý, akurát to bolo z mojej strany nervózne v strede, v tretej položke. Bolo to zaváhanie, zdalo sa mi, že rany sú dobré, v skutočnosti to boli ale deviatky. Som rád, že som aspoň disciplínu ukončil stovkou, predsa len posledný výstrel je posledný výstrel. Chcel som sa dostať cez 590 bodov, to sa mi podarilo, nerátal som, že tu v Londýne budem mútiť vodu," kometoval disciplínu bezprostredne po nej Gönci. 
Druhou súťažou, v ktorej sa člen VČS Dukla Banská Bystrica predstaví, bude ľubovoľná malokalibrovka 60. Na programe je v piatok 3. augusta a práve v nej získal v roku 1996 v Atlante svoju prvú z dvoch bronzových medailí na OH. Na záver ho potom v rámci záverečného dňa streleckých súťaží v Londýne čaká v nedeľu 6. augusta ľubovoľná malokalibrovka 3x40. Kedysi jeho "parádna" disciplína, no dnes pre neho už, aj ako sám povedal, dosť "bolestivá".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies