Godlovi sadlo Fínsko výkonmi v bránke aj životným štýlom

NETKY.SK • 14 December 2016, 12:44 • 2 min
Godlovi sadlo Fínsko výkonmi v bránke aj životným štýlom

BRATISLAVA - Denis Godla má zatiaľ na konte dva zápasy v drese s národným znakom, aj to v tzv. olympijskom výbere Slovenska. O pár dní to už nemusí platiť.

slovakia

left justify in out

Tréner slovenskej reprezentácie Zdeno Cíger si mladého Kežmarčana vybral do tímu pre nadchádzajúci Turnaj štyroch krajín vo Švajčiarsku (16.- 17. 12.). Všimol si jeho skvelé výkony v najvyššej fínskej súťaži v drese KalPy Kuopio. V tamojšej Liige odchytal v tejto sezóne 10 zápasov s priemerom 1,77 gólu a úspešnosťou 92,5%. KalPa patrí medzi elitu najvyššej fínskej súťaže. Po 29. kole je druhá o 4 body za lídrom Tapparou Tampere a 4 body pred TPS Turku.

 

"Som rád, keď môžem byť v reprezentácii. Je to veľká česť a splnený sen mladých chlapcov," rozhovoril sa Denis Godla na reprezentačnom zraze a pokračoval: "Táto pozvánka je pre mňa niečo ako predčasný vianočný darček a krôčik vpred v kariére. Verím, že v oboch zápasoch vo Švajčiarsku zvíťazíme."

 

Godla bol hrdinom svetového šampionátu do 20 rokov v Kanade 2015, kde sa stal najužitočnejším hráčom turnaja, keďže výrazne prispel k zisku bronzových medailí pre Slovensko. Potom chvíľu chytal za Slovan Bratislava v KHL aj extraligové Piešťany, ale táto časť kariéry mu nevyšla. Pobral sa teda do Fínska, kde sa vlani výrazne chytil. V drese druholigového Kokkolan Hermes ho vyhlásili za najlepšieho brankára v Mestis Hockey League. V ročníku 2015/2016 zasiahol v základnej časti do 33 zápasov s priemerom 2,76 inkasovaného gólu a 91,7-percentnou úspešnosťou zásahov. V play-off nastúpil na sedem duelov.

 

V lete po ňom siahla KalPa z elitnej fínskej súťaže, ale na začiatku tejto sezóny zamieril na hosťovanie do druholigového tímu Iisalmen Peli-Karhut Ry. Po zranení prvého brankára sa však vrátil do KalPy a darí sa mu. "Zo začiatku to bolo v KalPe ťažšie, lebo Eero Kilpeläinen tam chytal všetky zápasy. Potom sa však nešťastne zranil. Pre mňa to bolo vlastne šťastie a chytil som sa šance. Odchytal som 10 zápasov a všetci sú spokojní. Uvidíme, čo bude po Vianociach, keď sa Kilpeläinen vráti do zostavy," vysvetlil Godla.

 

Fínska liga mu ako brankárovi vyhovuje, rád by v nej zostal čo najdlhšie. "Výborne sa tam bráni. Hrá sa taký systémový hokej a padá málo gólov, čo je pre brankára len dobré. Nemal som presné čísla pred sebou, čo by som chcel a mohol odchytať. Išiel som do toho s malou dušičkou, že v sezóne dám možno 10-15 zápasov a už teraz ich mám desať," pochválil sa inak skromný Godla.

 

Sever Európy mu učaroval na ľade aj mimo neho. "Sadlo mi to tam. Chalani v kabíne sú v pohode aj celkovo ľudia v meste. Vyhovuje mi ich brankárska škola aj životný štýl. Dávam dokopy angličtinu, po fínsky sem-tam niečo rozumiem, ale hovoriť si netrúfam. Ak mám popri troch zápasoch v týždni a tréningoch trochu času, s priateľkou vybehneme na prechádzku k jazerám či len tak do mesta," prezradil Godla. Pre Fínov typickú saunu má aj doma. "To patrí k životu vo Fínsku, majú ju tam všetci. Jednu máme aj v šatni," dodal Godla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies