Godla sa v reprezentácii posunul vyššie, fínske nažívanie mu vyhovuje

NETKY.SK • 13 December 2016, 17:38 • 2 min
Godla sa v reprezentácii posunul vyššie, fínske nažívanie mu vyhovuje

BRATISLAVA - Denis Godla prišiel na utorňajší zraz slovenskej hokejovej reprezentácie pozitívne naladený. Premiéru v národnom drese si už síce v odbil, no úvodný štart pod Zdenom Cígerom mu stále chýba. Aj preto bol rád, keď sa mu reprezentačný kormidelník ozval a pozval ho na Švajčiarsky pohár.

slovakia

left justify in out

Ešte len 21-ročný brankár tímu KalPa Kuopio odchytal v národnom drese dva zápasy vo februári 2015 na turnaji Euro Ice Hockey Challenge. Teraz prišiel na premiérový zraz "riadneho" áčka.

 

"Je to pre mňa veľká česť. Nič som o nominácii nevedel. Tréneri mi zavolali, či som zdravý, ako sa cítim a či by som bol ochotný prísť reprezentovať. Súhlasil som. Keď vyšla oficiálna nominácia, vedel som, že som tam," uviedol Godla.

 

Za uplynulé dva roky sa trénerovi Cígerovi výrazne zvýšila konkurencia na brankáskom poste. Okrem Júliusa Hudáčka si vypýtali reprezentačné pozvánky výbornými výkonmi najmä českí extraligisti -Jaroslav Janus, Branislav Konrád či Ján Laco. Godlu teší, že sa dostal do tejto spoločnosti. "Je to pre mňa predčasný vianočný darček. Na to, aká sme malá krajina, máme v súčasnosti skvelých brankárov. Pre mňa je česť byť v tomto kádri," zdôraznil. O miesto v reprezentácii chce zabojovať, na účasť v záverečnej príprave pred majstrovstvami sveta však zatiaľ nemyslí. "Neriešim to, pred sebou máme veľa zápasov. Čaká nás ešte Slovakia Cup, až potom sa o tom môžeme baviť."

 

Kariéru mladého brankára, ktorý zažiaril na "bronzovom" šampionáte juniorov na prelome rokov 2014 a 2015, naštartovala najvyššia fínska súťaž. Po úspešných MS do 20 rokov sa nedostal na draft NHL, o návrat na úspešné pozície preto musel zabojovať v druhej fínskej lige. Tento rok dostal príležitosť aj v prvom tíme KalPy Kuopio a chopil sa jej na výbornú. Po desiatich odchytaných dueloch má 92,53-percentnú úspešnosť. "Zo začiatku som to mal ťažké, keďže tímová jednotka Kilpeläinen chytal takmer všetky zápasy. Potom sa zranil, pre mňa to bolo trošku šťastie, pretože som sa dostal do bránky. Šance som sa chopil, odchytal dobre desať zápasov. Uvidíme, čo sa stane, keď sa Eero vráti," uviedol Godla.

 

Práve vďaka nemu sa KalPa dostala na vrchol Liigy. Talentovaný brankár síce priznal, že mal podiel na víťaznej sérii celého tímu, nie však väčšinový. "Najmä vďaka spoluhráčom som mal menej roboty, pretože vo fínskej lige to výborne funguje v defenzíve. Na začiatku sezóny som išiel do tejto výzvy s malou dušičkou. Mal som predstavu o tom, koľko zápasov by som chcel odchytať. Jednotku mal klub jasne určenú. V úvode by ma potešilo 10-15 duelov, no to sa mi už teraz podarilo naplniť," dodal.

 

Život vo Fínsku si 21-ročný brankár pochvaľuje - nielen po športovej, ale aj osobnej stránke. "Sú tam veľmi dobré podmienky. KalPa síce nie je najväčší fínsky klub, ale všetko klape ako má. Chalani aj partia je super, súťaž či krajina mi tiež vyhovujú. Nepadá veľa gólov, čo je pre brankárov len dobre. Rád by som čo najdlhšie vydržal v KalPe, a potom uvidíme, čo príde," uviedol Godla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies