Godla prišiel nabrať skúsenosti, Laco prispieť k tímovej atmosfére

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 10:44 • 2 min
Godla prišiel nabrať skúsenosti, Laco prispieť k tímovej atmosfére

POPRAD - Slovenská hokejová reprezentácia začala od utorka s tréningovým procesom na popradskom ľade, ktorý kombinovala s posilňovňou. Pred dvojzápasom s Bieloruskom figurujú v nominácii trénera Vladimíra Vůjteka až štyria brankári. Medzi nimi sa z dôvodu choroby Jána Laca ocitol i bronzový medailista zo svetového šampionátu do 20 rokov Denis Godla.

slovakia

left justify in out

Brankár bratislavského Slovana sa objavil v úvodnej nominácii českého odborníka Vůjteka, ale potom tím opustil. Podľa jeho slov, ak by mu niekto povedal, že v tejto fáze prípravy bude s mužstvom SR, tak by tomu neveril. "Reprezentačný dres je vždy motivácia. Na Slovensku je to s brankármi trošku špecifické, keďže je ich veľa a pomerne kvalitných. Takže každá pozvánka poteší," konštatoval Godla.

 

Z vopred avizovaného skráteného pobytu si ťažkú hlavu nerobí, prípravný kemp chce naplno využiť a niečomu sa priučiť. "Pre mňa sú to predovšetkým skúsenosti. Na tréningu sa pri pozorovaní starších kolegov na mladých nalepia veci. Navyše všetko sú to chlapci, ktorí sú skvelí aj v súkromí," pochvaľoval si Godla.

 

Mladík z Kežmarku sa na ľade ocitol aj napriek nečakanému príchodu Jána Laca. Na pondelňajší zraz mal prísť aj brankár Komety Brno Marek Čiliak. Pre rodinné záležitosti sa tak ale nestalo. K tímu sa vrátil Branislav Konrád. "Najbližšie dni na ľad nepôjdem, takže si obaja zachytajú. Samozrejme, ešte neviem, či nastúpim na zápasy proti Bielorusku, pôjdeme pomaly zo dňa na deň," vysvetlil Laco.

 

Pondelňajší príchod Laca prekvapil všetkých prítomných v Hoteli Bellevue v Starom Smokovci, no samotného trénera Vůjteka nie. "Neprekvapil ma jeho príchod, vedeli sme, že ešte nie je zdravý a preto sme sa poistili ďalším brankárom. Jano prvé dva dni nepôjde na ľad a potom sa uvidí ako sa vyvinie jeho situácia," ozrejmil situáciu kormidelník slovenského národného tímu.

 

Najdôležitejším artiklom pre športovca je jeho zdravie, no pre tím je dôležitá i spoločná chémia a atmosféra v šatni. Aj to sú dôvody príchodu útočníka Martina Réwaya a brankára Jána Laca. "Práve preto je to dobré, že som tu a sme všetci v kontakte," dodal Laco.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies