GM očakáva, že tento rok predá v Číne viac než 3,1 milióna áut

NETKY.SK • 24 September 2014, 13:03 • 2 min
GM očakáva, že tento rok predá v Číne viac než 3,1 milióna áut

ŠANGHAJ - General Motors (GM) očakáva, že tento rok predá v Číne viac než 3,1 milióna vozidiel. Americký koncern zatiaľ nepocítil negatívny vplyv vyšetrovania protimonopolných úradov v čínskom automobilovom priemysle. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tempo rastu predaja GM a jeho čínskych partnerov by malo byť tento rok o niečo vyššie než nárast automobilového trhu v krajine, ktorý by mal podľa aktuálnych prognóz expandovať o 8 % až 10 %, uviedol šéf GM pre Čínu Matt Tsien.

 

GM a ďalší globálni výrobcovia áut sa pri zvyšovaní tržieb spoliehajú na Čínu, ktorá je z hľadiska počtu predaných vozidiel najväčším automobilovým trhom na svete. Preto v krajine masívne investujú, aby vyhoveli vkusu miestnych zákazníkov.

 

GM by mal tento rok predať v Číne viac ako vlani, uviedol Tsien bez spresnenia čísla. Odbyt koncernu v krajine sa v roku 2013 v porovnaní s rokom 2012 zvýšil o 11,4 % a dosiahol 3,1 milióna vozidiel.

 

Čínsky automobilový trh sa ochladzuje z dôvodu spomalenia ekonomiky. Medziročný nárast odbytu padol z májových 13,9 % na 8,5 % v auguste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies