Glváč žiada presunutie zasadnutia výboru na kontrolu VS na štvrtok

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 18:45 • 2 min
Glváč žiada presunutie zasadnutia výboru na kontrolu VS na štvrtok

BRATISLAVA - Minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) požiadal predsedu výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva (VS) Martina Fedora (SDKÚ-DS) o prerušenie konania výboru a jeho presunutie na štvrtok (23.5.). Dôvodom je žiadosť o zbavenie mlčanlivosti bývalého príslušníka Vojenskej spravodajskej služby (VSS), ktorá prišla na ministerstvo obrany dnes o 15.38 h. TASR informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková.

slovakia

left justify in out

"Je potrebné vykonať právnu analýzu, pretože zo žiadosti nie je zrejmé, podľa akej právnej úpravy žiada predseda výboru o zbavenie mlčanlivosti a v akom rozsahu," povedala Balleková. Glváč uviedol, že jeho cieľom je dopátrať sa pravdy, ale nechce pritom porušovať platnú právnu úpravu. "Právnici z rezortu analyzujú možnosti, akým spôsobom, v akom rozsahu môžem predmetnú osobu zbaviť mlčanlivosti. Ak by táto žiadosť prišla skôr a nie na poslednú chvíľu, tak nemusíme žiadať o presun termínu," povedal.
Fedor dnes oznámil, že zvolal zasadnutie výboru na utorok (21.5.) na 8.30 h a pozval naň Glváča, riaditeľa Vojenského spravodajstva Ľubomíra Skuhru aj údajného autora správy, ktorá hovorí o tunelovaní vo VSS. Zároveň zaslal Glváčovi list, v ktorom mu navrhol, aby dotyčného bývalého funkcionára VSS zbavil mlčanlivosti. 
Správa, o ktorej minulý týždeň informoval denník Sme, má opisovať údajne nezákonné prevody majetku VSS na iné organizácie či súkromné osoby, ktoré mali byť v spojení s vedením služby. Štát takto mal prísť o milióny eur, väčšinou tým, že tajní nakúpili majetok, zrekonštruovali ho za prostriedky štátu, potom ho označili za nepotrebný alebo dekonšpirovaný a za výrazne nižšiu cenu ho predali ľuďom, ktorí na tom zarobili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies