Glváč: Vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým obetí útokov v Paríži

NETKY.SK • 14 November 2015, 15:02 • 2 min
Glváč: Vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým obetí útokov v Paríži

BRATISLAVA - Minister obrany SR Martin Glváč vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým teroristických útokov v Paríži.

slovakia

left justify in out

„S hlbokým zármutkom som prijal šokujúcu správu o bezprecedentných a zbabelých teroristických útokoch v Paríži z piatka 13. novembra 2015, ktoré si vyžiadali viac ako sto nevinných ľudských životov a množstvo zranených. V týchto pre Francúzsku republiku ťažkých chvíľach mi dovoľte vyjadriť v mene mojich kolegov, ako aj v mojom mene, úprimnú sústrasť všetkým pozostalým obetí týchto hrozných útokov. Myšlienkami som pri francúzskom ľude, ktorému zároveň vyjadrujem solidaritu. Takéto teroristické činy jednoznačne odsudzujem a som presvedčený, že budú vyšetrené a ich vinníci spravodlivo potrestaní,“ uviedol Glváč v sústrastnom telegrame svojmu francúzskemu rezortnému partnerovi Jean-Yvesovi Le Drianovi. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany SR Martina Balleková.


Doterajšia bilancia obetí nočných teroristických útokov v Paríži hovorí o 128 mŕtvych a ďalších 99 zranených, ktorí sú vo vážnom stave, informoval podľa agentúry Reuters zdroj z parížskej prokuratúry. Samovražední ozbrojenci opásaní výbušninami napadli v piatok neskoro večer na niekoľkých miestach francúzskej metropoly reštaurácie, koncertnú sieň a športový štadión. Najkrvavejším útokom bola streľba v koncertnej sále Bataclan, kde mala vystúpenie americká rocková skupina Eagles of Death Metal. K piatkovým teroristickým útokom v Paríži sa dnes prihlásila organizácia Islamský štát (IS).

 

Na území Francúzska a Korziky platí od polnoci výnimočný stav. Francúzske úrady vykonávajú zvýšenú kontrolu na všetkých vstupných bodoch do krajiny - cestných, železničných, morských i leteckých. Francúzsko zvýšilo kontrolu na letiskách i železniciach.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona