Glváč sa stretol s macedónskym ministrom obrany

NETKY.SK • 5 September 2014, 13:03 • 2 min
Glváč sa stretol s macedónskym ministrom obrany

BRATISLAVA - Minister obrany Martin Glváč rokoval vo Walese, kde sa koná summit NATO, s macedónskym ministrom obrany Zoranom Jolevskim.

slovakia

left justify in out

Slovensko ponúklo Macedónsku výmenu skúseností pri integračnom procese, ako aj spoločné vojenské cvičenia a vojensko-technickú spoluprácu, informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

 

Macedónsky minister obrany Jolevski počas stretnutia informoval slovenského partnera Glváča o pôsobení Macedónska v Afganistane. V operácii ISAF majú v súčasnosti 154 vojakov a plánujú prispieť viac ako 30-timi vojakmi do novej misie Resolute Support v Afganistane. Témou stretnutia bola aj podpora Macedónska pri vstupe do NATO. „Slovensko dlhodobo podporuje vstup tejto krajiny do Severoatlantickej aliancie,“ uviedol minister obrany Martin Glváč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies