Glváč sa má usilovať o zachovanie zamestnanosti vo VOP a LO Trenčín

NETKY.SK • 9 Október 2013, 16:45 • 2 min
Glváč sa má usilovať o zachovanie zamestnanosti vo VOP a LO Trenčín

HANDLOVÁ - Vykonať kroky na zachovanie zamestnanosti vo Vojenskom opravárenskom podniku (VOP) Trenčín a v Leteckých opravovniach Trenčín má za úlohu minister obrany Martin Glváč (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Urobiť tak má do konca decembra 2014. Vyplýva to z Analýzy sociálno-ekonomickej situácie Trenčianskeho samosprávneho kraja a návrhov na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti, ktorú dnes vláda odobrila na výjazdovom rokovaní v Handlovej. Glváč pripomenul niekdajšiu situáciu s VOP Nováky, ktorý chcela minulá vláda zrušiť, no súčasný kabinet na to nepristúpil a podnik dnes prosperuje. "Dokonca im boli zvýšené platy a prichádza tam možno nový investor, nemusíme ho živiť z rezortných peňazí," uviedol minister obrany s tým, že rovnaký zámer má aj s VOP Trenčín.

"Je vypísaná súťaž, kde sa končí 18. októbra odovzdávanie ponúk. Tým pádom by sme vedeli tento proces ukončiť k 31. decembru tohto roku, pričom jednou z hlavných podmienok so 40-percentnou váhou pri rozhodovaní je udržanie zamestnanosti, ako to bolo aj pri VOP Nováky," vysvetlil Glváč. 

Na budúci rok by chcel vyriešiť aj situáciu v Leteckých opravovniach Trenčín. Tam je to však podľa jeho slov o čosi komplikovanejšie. "Chceli by sme do konca budúceho roka prenajať alebo dať do správy aj Letecké opravovne Trenčín, aby to nebolo napojené na rozpočet rezortu obrany," uviedol pre TASR minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies