Glváč rokoval s poľským kolegom o spolupráci v oblasti obranného priemyslu

NETKY.SK • 2 September 2013, 14:43 • 2 min
Glváč rokoval s poľským kolegom o spolupráci v oblasti obranného priemyslu

KIELCE – Ministerstvo obrany SR sa v spolupráci s poľským rezortom obrany blíži k realizácii niektorých projektov v oblasti obranného priemyslu. Uviedol to dnes minister obrany Martin Glváč po rokovaní so svojím poľským partnerom Tomaszom Siemoniakom, ktoré sa uskutočnilo v rámci 21. ročníka Medzinárodného veľtrhu obranného priemyslu (MSPO) v Kielcoch v Poľsku.

slovakia

left justify in out

"V rámci V4 komunikujeme o rôznych projektoch a myslím, že sa blížime k realizácii niektorých projektov, ktoré by sme vedeli spoločne rozvíjať v rámci nášho priemyslu," povedal Glváč. Obaja ministri načrtli aj otázku spolupráce oboch krajín v oblasti pozemných síl a letectva. "Poľský kolega otvoril aj možnosti spolupráce pri modernizácii nášho letectva Mig 29, pretože Poľská republika má vo výzbroji aj Mig 29 aj F16 a majú s tým určité skúsenosti," povedal Glváč s tým, že do tejto spolupráce by sa pravdepodobne zapojili aj firmy, ktoré pôsobia v rámci slovenského rezortu obrany.

Obaja ministri zároveň ocenili spoluprácu medzi krajinami, ktorá sa za posledný rok zintenzívnila. "Tento veľtrh je aj impulzom v oblasti obrannej spolupráce medzi našimi krajinami," uviedol šéf rezortu obrany.

Veľtrh MSPO Kielce 2013, ktorý sa koná od 2. do 5. septembra, je jeden z najvýznamnejších a najprestížnejší veľtrhov tohto druhu v Európe, hneď po veľtrhoch v Paríži a Londýne. Predstaví sa na ňom približne 400 vystavovateľov z 29 krajín celého sveta. Záštitu nad 21. ročníkom prevzal prezident Poľskej republiky Bronislaw Komorowski.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona