Glváč ponúkol tureckým vojakom slovenské výcvikové tábory

NETKY.SK • 19 September 2014, 13:15 • 2 min
Glváč ponúkol tureckým vojakom slovenské výcvikové tábory

BRATISLAVA - Minister obrany Martin Glváč ponúkol tureckému ministrovi národnej obrany Ísmetovi Yilmazovi možnosť využiť slovenské výcvikové priestory v Zemianskych Kostoľanoch a na Lešti.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková, stalo sa tak počas oficiálnej návštevy Glváča v Turecku.

 

Tureckí vojaci môžu tiež využívať kurzy, ktoré ponúka Akadémia ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši. Turecký minister národnej obrany Yilmaz ponúkol slovenským vojakom turecké výcvikové priestory a pripomenul, že návšteva slovenského ministra obrany vytvára priestor na rozvoj spolupráce v oblasti obranného priemyslu. 

 

Šéf slovenského rezortu obrany v rámci rozvoja spolupráce pozval tureckého ministra na oficiálnu návštevu Slovenska a zároveň ho informoval o plánovanej modernizácii Ozbrojených síl SR a aktuálne rozpracovaných modernizačných projektoch. 

 

Minister Glváč tiež navštívil priestory spoločnosti FNSS, ktorá je výrobcom a dodávateľom pásových a kolesových obrnených bojových vozidiel a zbraňových systémov pre turecké a spojenecké ozbrojené sily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies