Glváč: Pod výsledok Smeru v Bratislave sa mohlo podpísať počasie aj antikampaň

NETKY.SK • 13 November 2013, 14:38 • 2 min
Glváč: Pod výsledok Smeru v Bratislave sa mohlo podpísať počasie aj antikampaň

BRATISLAVA - Pod výsledok strany Smer-SD v sobotňajších (9.11.) regionálnych voľbách sa mohlo podpísať aj zlé počasie a výrazná antikampaň. Povedal to dnes bratislavský krajský predseda Smeru a minister obrany Martin Glváč.

slovakia

left justify in out

Za stranu Smer sa do bratislavského krajského parlamentu prebojoval len jeden poslanec. O kreslo šéfa kraja sa v druhom kole volieb 23. novembra s Pavlom Frešom pobije kandidátka Smeru Monika Flašíková Beňová. Frešo, za ktorým stoja pravicové strany, získal v sobotu 48,4 percenta voličských hlasov, Flašíková Beňová 24,1.

"Strana Smer viedla kampaň na poslancov, ktorí mali vlastné tímy a pani Flašíková mala svoj tím. Možno tam chýbala väčšia synergia tém. A to počasie, ktoré bolo v sobotu a tá antikampaň, ktorá bola výrazná, možno ovplyvnili výsledky," povedal Glváč. O tom, či bude strana pre výsledok vo voľbách robiť personálne zmeny vo svojej krajskej organizácii, je podľa Glváča predčasné hovoriť. "Vždy je všetko možné, ale my sme kolektívny orgán. Máme osem okresných  predsedov. Kandidátku vždy zostavoval každý okresný predseda samostatne. Neviem, či mám vymeniť osem okresných predsedov, alebo by som ja mal vyvodiť zodpovednosť voči sebe? Určite sa budeme o tom rozprávať, analyzovať prípadné chyby," zdôraznil.

Podpredseda Smeru a minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) si nemyslí, že by sa mali v súvislosti s výsledkom volieb robiť zmeny v krajských organizáciách strany. Smer bude podľa neho diskutovať o profesionálnej orientácii kandidátov, čo majú ľuďom ponúkať, aby si získali ich dôveru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies