Glváč: Plánujeme prvé ostré streľby z protilietadlového systému S-300

NETKY.SK • 4 Január 2014, 11:38 • 2 min
Glváč: Plánujeme prvé ostré streľby z protilietadlového systému S-300

BRATISLAVA – Slovenskí príslušníci protivzdušnej obrany by mali v roku 2015 prvý raz v histórii ozbrojených síl absolvovať ostré streľby z protilietadlového a protiraketového systému S-300.

slovakia

left justify in out

Minister obrany Martin Glváč už o tom rokoval s bulharskými partnermi. „Máme prísľub, že pôjdeme cvičiť na more,“ vyhlásil minister obrany Martin Glváč. Podľa jeho slov sú Bulhari počas cvičenia ochotní uzavrieť potrebnú plochu Čierneho mora pre potreby slovenských vojakov.

Podľa Glváča je zarážajúce, že so systémom S-300 nebol nikto na žiadnom ostrom cvičení. „Lektori, ktorí zaúčajú nových príslušníkov, si z toho systému reálne ešte nevystrelili,“ poznamenal minister. Podľa jeho slov na takéto cvičenie musia v rezorte zohnať peniaze. Chcel by však, aby cvičenie bolo pre slovenskú stranu ekonomicky čo možno najvýhodnejšie. „My možno na revanš poskytneme výcvikové stredisko Lešť,“ dodal. 

Vojaci z protilietadlovej raketovej brigády z Nitry v máji toho roka po päťročnej prestávke reálne vystrelili bojové rakety KUB II nad Baltické more. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies