Glváč odchádza z postu podpredsedu NRSR

NETKY.SK • 7 November 2019, 20:19 • 2 min
Glváč odchádza z postu podpredsedu NRSR

BRATISLAVA - Nominant strany SMER-SD Martin Glváč sa vzdáva funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Opozícia tlačila na Glváčov odchod pre informácie o jeho intenzívnej komunikácii s Marianom K., ktorý čelí obžalobe v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka.

slovakia

left justify in out

Glváč tvrdí, že je obeťou kampane voči jeho osobe a strane Smer-SD a hrozí odvetnými krokmi predsedovi koaličného Mosta-Híd Bélovi Bugárovi či šéfovi opozičnej strany Sme rodina Borisovi Kollárovi.

 

img


"Každému normálne uvažujúcemu človeku, ktorý sleduje médiá a politiku, musí byť jasné, že tu vôbec nejde o moju osobu, ale o špinavú predvolebnú kampaň, v ktorej stará opozícia súperí o holé prežitie s tzv. novými opozičnými politikmi," tvrdil Glváč.

 

Zdôraznil, že je pripravený vzdať sa aj členstva vo výbore pre kontrolu Vojenského spravodajstva, ak z kontrolných a bezpečnostných výborov odídu poslanci, ktorí mali kontakty s Marianom K. Zároveň očakáva, že aj Béla Bugár sa vzdá funkcie podpredsedu parlamentu. 

 

"Lebo práve predseda Mosta-Híd sa po vražde s Marianom K. stretol a diskutoval. Dávam mu priestor na to, aby odstúpil sám a konal, lebo v prípade, že v Národnej rade SR sa objaví návrh na jeho odvolanie, tak nevylučujem, že poslanecký klub Smer-SD takýto návrh podporí," vyhlásil.

 

img

 

Predseda Mosta-Híd Bugár reagoval, že odstúpenie Glváča považuje za správne. Uvádza sa to v stanovisku od hovorkyne strany Kláry Magdeme. "Čo sa týka útokov na moju osobu, považujem ich za zbytočné," uviedol Bugár. Zdôraznil, že s Marianom K. sa nestretával a ani si s ním nepísal. Bugár v minulosti priznal len krátke stretnutie s Marianom K. počas dovolenky na Maldivách, na ktoré zrejme narážal Glváč.


Bývalý podpredseda NRSR čelil tlaku na odstúpenie od 21. októbra. V Threeme si údajne s Marianom K. dohadoval biznis s pozemkami na Čiernej Vode a rozoberal, ako sa má rekonštruovať vláda po odchode Roberta Fica z postu premiéra. Komunikácia medzi nimi cez Threemu mala podľa nemenovného slovenského denníka prebiehať minimálne od 17. októbra 2017 do 5. mája 2018 a vymeniť si spolu mali najmenej 49 správ.

 

img


Ďalšiu údajnú komunikáciu medzi Glváčom a Marianom K. z rokov 2014 až 2016 cez aplikáciu Viber zverejnil šéf OĽANO Matovič. Glváč tvrdil, že ho to nijako nediskvalifikuje ani nepoukazuje na žiadne porušenie zákona či zneužívanie postavenia verejného činiteľa.

 

img

 

S Marianom K. sa vraj nestretol od roku 2012 a Matovičovi hrozil trestným oznámením. Opozícia sa pokúsila odvolať Glváča z funkcie 29. októbra. Parlament však neschválil program mimoriadnej schôdze. Koaličný Most-Híd však Glváča varoval, že ak neodstúpi sám, jeho poslanci podporia otvorenie novej schôdze a možno aj jeho odvolanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies