Glváč ocenil veliteľa leteckej základne v Kandaháre

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 12:18 • 2 min
Glváč ocenil veliteľa leteckej základne v Kandaháre

BRATISLAVA - Minister obrany Martin Glváč ocenil veliteľa leteckej základne v Kandaháre. Práve tam v súčasnosti pôsobí väčšina vojakov slovenského kontingentu v Afganistane.

slovakia

left justify in out

Americkému brigádnemu generálovi Michalovi Fantinimu udelil Glváč Pamätnú medailu za účasť vo vojenskej operácii. Na základe ministrovho poverenia mu ju odovzdal veliteľ slovenského kontingentu v operácii ISAF plukovník Svetozár Bohuš. „Toto ocenenie je symbolom výbornej spolupráce velenia základne so slovenským kontingentom. Tímová práca je v Afganistane nevyhnutná a som rád, že naši vojaci sú dôležitou súčasťou medzinárodného tímu, ktorý na základni v Kandaháre pôsobí,“ uviedol šéf rezortu obrany.

 

Podľa generála Fantiniho si Slováci plnia svoje úlohy naozaj vzorne. „Na Slovákov sa dá spoľahnúť a výrazne sa podieľajú na úspešnom plnení úloh celej leteckej základne v Kandaháre,“ povedal. Vyzdvihol predovšetkým ich prácu na dôležitej vstupnej bráne ECP 5. „Osobne som si bol ich profesionálnu prácu pozrieť a vysoko oceňujem ich činnosť pri ochrane vonkajšieho perimetra,“ povedal. Rovnako si cení prácu slovenských členov tímu medzinárodnej vojenskej polície. Na leteckej základni v Kandaháre v súčasnosti pôsobí väčšina vojakov slovenského kontingentu v Afganistane. Agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies