Glváč nový spis tajných nevidel, niečo podobné už riešili

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 13:28 • 2 min
Glváč nový spis tajných nevidel, niečo podobné už riešili

BRATISLAVA – Minister obrany Martin Glváč nevidel najnovší materiál obsahujúci podozrenia voči námestníkovi riaditeľa Vojenského spravodajstva Róbertovi Tibenskému z toho, že používal spravodajské nehnuteľnosti na súkromné účely. Dokumenty anonymne dostal denník Sme a Glváč predpokladá, že by mohlo ísť o prípad, ktorý sa už preveroval a to s negatívnym výsledkom.

slovakia

left justify in out

„Podľa mojich vedomostí bol takýto spis v archíve, dnes vieme, kto jediný s nim mohol narábať, takže sú to spravodajské hry,“ vyhlásil Glváč s tým, že zas ide o vybavovanie si účtov. Minister uistil, že ak by v materiáli čokoľvek nasvedčovalo spáchaniu trestnej činnosti, hneď budú konať a obrátia sa na trestné orgány.

Spomínaný materiál, o ktorom hovorí minister, vyšetroval rezortný bezpečnostný úrad. „Samozrejme, ľudia boli aj na detektore lži,“ dodal Glváč. Vlani tam bol aj Robert Tibenský Ministrovi dnes ráno povedal, že takéto vyšetrenie nikdy neodmietol a doklad, že by ho niekedy odmietol, neexistuje. 

O celej kauze podozrení z tunelovania vo Vojenskej spravodajskej službe chce Glváč podrobne informovať poslancov na mimoriadnej schôdzi parlamentu. Odmieta, že by kauzu nebral vážne. „Nikto ju doteraz nebral vážnejšie ako ja, pretože pán Galko mal 15 mesiacov, aby to vyšetril, túto údajnú kauzu, ak to kauza je. Ja som všetko dohľadal, vyšetril,“ povedal. 

Prvá správa, ktorá obsahuje podozrenia z tunelovania vojenskej spravodajskej služby v minulosti a má 134 strán, stále leží v zapečatenej miestnosti, ktorú môže otvoriť len Glváč s riaditeľom odboru vnútornej bezpečnosti. Materiál je pripravený na to, že si ho orgány činné v trestnom konaní vyžiadajú. „Ešte si ho stále nevyžiadali a stále som nedostal (žiadosť o) zbavenie mlčanlivosti,“ poznamenal Glváč. Pripomenul svoj sľub, že zbaví mlčanlivosti každého, koho budú vyšetrovatelia potrebovať. Podľa jeho vedomostí príslušníci tajnej služby, ani tí bývalí, ešte nevypovedali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona