Glváč: Nákupu nových vrtuľníkov musí predchádzať analýza

NETKY.SK • 10 September 2013, 11:03 • 2 min
Glváč: Nákupu nových vrtuľníkov musí predchádzať analýza

BRATISLAVA – Životnosť vrtuľníkov vo výzbroji armády postupne končí. Pred nákupom nových strojov však musí byť hotová koncepcia rozvoja vrtuľníkového letectva. Pre TASR to uviedol minister obrany Martin Glváč.

slovakia

left justify in out

"Končí nám postupne životnosť našich vrtuľníkov a naši experti pracujú na určitých výzvach. Všetko je to determinované finančnými prostriedkami, a nemôžem dúfať, že by sme vedeli obmeniť vrtuľníky okamžite, šmahom jednej ruky," povedal šéf silového rezortu. Ako dodal, rezort obrany potrebuje hľadať možnosti financovania a postupne vrtuľníky obmieňať. "Samozrejme, je to aj politické rozhodnutie," doplnil minister. Skôr ako dôjde k nákupu, treba mať podľa jeho slov spracovanú analýzu. "Potrebujeme mať v prvom rade spracovanú komplexnú správu od Ozbrojených síl SR, našich odborníkov, ako si to predstavujú, ktorý variant, čo predstavuje finančne," doplnil Glváč. Dôležité bude podľa neho vedieť, čo to bude znamenať v oblastiach preškoľovania personálu či logistiky.

Rezort obrany v súčasnosti predáva vyradené špeciálne vojenské vrtuľníky Mi-24 a dopravné vrtuľníky Mi-2. Priemerná cena vrtuľníka Mi-2 je približne 28.375 eur a vrtuľníka Mi-24 asi 298.755 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies