Glváč: Na sanáciu po sovietskej armáde plánuje MO využiť eurofondy

NETKY.SK • 30 September 2013, 12:16 • 2 min
Glváč: Na sanáciu po sovietskej armáde plánuje MO využiť eurofondy

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany SR podalo žiadosť o nenávratný finančný prostriedok z eurofondov z operačného programu Životné prostredie vo výške približne 12,5 milióna eur na sanáciu environmentálnych záťaží po sovietskej armáde.

slovakia

left justify in out

Takýmto spôsobom chce získať peniaze na sanáciu šiestich najrizikovejších lokalít v správe ministerstva obrany v Banskobystrickom, Trenčianskom a Žilinskom kraji. „Hneď po mojom nástupe sme hľadali možnosti čerpania financií z eurofondov aj pre rezort obrany. Nikto predtým sa touto možnosťou nezaoberal, nevyužil ju a samozrejme hľadáme aj ďalšie možnosti. Je to vôbec po prvýkrát, kedy sa snažíme o prefinancovanie z eurofondov, inak by sme tieto výdavky museli znášať z rozpočtu rezortu obrany. Verím, že budeme úspešní,“ uviedol Martin Glváč.

Prostredníctvom peňazí z eurofondov by chceli sanovať viac ako 65 hektárov plochy. V Žilinskom kraji napríklad garážový dvor po sovietskej armáde v Ivachnovej, v Trenčianskom kraji vojenský útvar v Nemšovej, v Banskobystrickom kraji letisko – juh na Sliači, vo Vojenskom obvode Lešť hlavný tábor a garážové dvory a v Rimavskej Sobote bývalé kasárne. Sanačné práce by chceli v uvedených lokalitách urobiť v období rokov 2014 a 2015, projekt plánujú dokončiť najneskôr v decembri 2015. Dodávateľov sanačných prác rezort obrany vyberie verejným obstarávaním. V súčasnosti sú podané žiadosti o nenávratný finančný príspevok na riadiacom orgáne, ktorým je Ministerstvo životného prostredia SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies