Glváč: Materiál o tunelovaní je neautentický

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 16:19 • 2 min
Glváč: Materiál o tunelovaní je neautentický

BRATISLAVA – Minister obrany Martin Glváč materiál o podozreniach z tunelovania Vojenskej spravodajskej služby stále považuje za neautentický, čo podľa neho dnes potvrdili všetci svedkovia, ktorí vypovedali pred členmi Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva.

slovakia

left justify in out

„Tí povedali, že materiál mal inú formu. Jeden svedok povedal, že v správe bol aj iný obsah. Poznámky, ktoré do nej napísal, sa v nej nenachádzajú,“ povedal Glváč.

Minister zároveň konštatoval, že z prílohovej časti jeho vyšetrovaním osvedčil 43 listinných dôkazov ako autentických. „Ale sú vytiahnuté z kontextu, teda sú účelovo použité ako prílohy,“ povedal. To, čo ponachádzali, je podľa neho pripravené pre orgány činné v trestnom konaní. Glváč chce všetkých, ktorých prokuratúra požiada, zbaviť mlčanlivosti ako bývalého spravodajského dôstojníka Vladimíra Suchodolinského v inej veci minulý rok. „Na tom sme sa na výbore dohodli. Orgány činné v trestnom konaní rozhodnú, ako s tým naložia,“ dodal. 

Glváč poprel, že by bol ďalší bývalý spravodajský dôstojník odvolaný z funkcie v Turecku, pretože informoval o svojich zisteniach o podozrení z nezákonného konania pri výstavbe objektu pre vojenské spravodajstvo. Jeho správu posunul odboru vnútornej bezpečnosti. „Macko mal možnosť ísť na políciu, alebo prokuratúru, my sme povinní konať,“ povedal. Podľa neho to, o čom dnes Macko hovoril pred výborom, nie je obsahom „slohovej práce“, za ktorú považuje materiál predložený médiám o podozrení z tunelovania VSS. „Jeho svedectvo bolo irelevantné,“ dodal. 

Minister tiež oznámil, že súčasný šéf Vojenského spravodajstva, ktorý bol vysokým funkcionárom aj v rokoch 2006 až 2010, nevyšetruje podozrenia. „Zobral som to pod osobnú kuratelu,“ povedal Glváč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies