Glváč, Kaliňák a Borec vo Vatikáne na audiencii u pápeža

NETKY.SK • 16 September 2015, 14:16 • 2 min
Glváč, Kaliňák a Borec vo Vatikáne na audiencii u pápeža

BRATISLAVA – Slovenskí vojaci sa dnes v rámci 10. národnej púte Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR zúčastnili na námestí svätého Petra vo Vatikáne na generálnej audiencii u pápeža Františka. Na audiencii sa zúčastnili aj minister obrany Martin Glváč, minister vnútra Robert Kaliňák a minister spravodlivosti Tomáš Borec, informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková.

slovakia

left justify in out

„Je mi veľkou cťou, že som sa mohol osobne stretnúť zo Svätým otcom. Ubezpečil som pápeža Františka, že duchovná a náboženská služba je neoddeliteľnou súčasťou rezortu obrany, ktorej naďalej dávame dostatočný priestor pre ďalší rozvoj,“ povedal po audiencii minister obrany Glváč. Hlave katolíckej cirkvi odovzdal dar - drevorezbu Oravské drevenice, ktorej autorom je Róbert Veselý. Ešte pred stretnutím s pápežom Františkom sa šéf rezortu obrany zúčastnil na slávnostnej svätej omši. Omšu celebroval ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR mons. František Rábek, a to v bazilike Santa Maria Maggiore, ktorá má historickú spojitosť aj zo Slovenskom. „V roku 868 sem prišli vierozvestci Cyril a Metod s liturgickými bohoslužobnými textami v staroslovienčine a odovzdali ich pápežovi Hadriánovi II. Pápež ich položil na oltár v bazilike, a tým bola staroslovienčina uznaná ako liturgický jazyk spoločne s latinčinou, gréčtinou a hebrejčinou,“ povedal mons. František Rábek.

 

Minister obrany Martin Glváč sa v rámci návštevy Vatikánu stretol aj s generálnym inšpektorom Policajného zboru Vatikánu a osobným strážcom pápeža Domenicom Gianim a veliteľom vatikánskej Švajčiarskej národnej gardy Christophom Grafom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona