Glváč chce rozvíjať s Brazíliou spoluprácu v oblasti obrany

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 08:00 • 2 min
Glváč chce rozvíjať s Brazíliou spoluprácu v oblasti obrany

BRATISLAVA - Slovenská republika má záujem na rozvíjaní bilaterálnej spolupráce s Brazíliou v oblasti obrany. Potvrdil to minister obrany SR Martin Glváč, ktorý sa v Rio de Janiero stretol s rezortným kolegom Celsom Amorim.

slovakia

left justify in out

"Vzájomná spolupráca našich krajín je dôležitá aj z pohľadu obchodno-ekonomickej spolupráce," uviedol šéf rezortu obrany. Ministri obrany poveria vytvorením dohody o spolupráci pracovné skupiny z oboch krajín. "Slovensko je v porovnaní s Brazíliou oveľa menšia krajina, ale som presvedčený, že napriek tomu je schopná ponúknuť viaceré produkty, o ktoré by mohla mať Brazília záujem," povedal minister Glváč.

Pracovná návšteva Brazílskej federatívnej republiky je vhodnou príležitosťou aj na nadviazanie obchodných kontaktov pre slovenských podnikateľov, ktorí sa v týchto dňoch prezentujú na medzinárodnom veľtrhu obrannej a vojenskej techniky "LAAD 2013 – Defense and Security". "Zhodli sme sa, že oblasť obranného priemyslu je pre naše krajiny významná, bude však potrebné zadefinovať možnosti aktuálnej spolupráce," uviedol šéf rezortu obrany.

Minister obrany Martin Glváč pozval svojho rezortného partnera na oficiálnu návštevu Slovenska. Šéf brazílskeho rezortu obrany pozvanie prijal. Podľa ministra Glváča by sa mohlo stretnutie na Slovensku uskutočniť aj za účasti partnerov krajín V4. Celso Amorim je bývalým ministrom zahraničných vecí. Zaujímavosťou je, že za jeho druhého pôsobenia v kresle ministra zahraničných vecí Brazílie otváral Veľvyslanectvo Brazílie v Bratislave.  

Minister obrany navštívil aj honorárny konzulát v Rio de Janiero, kde sa stretol s honorárnym konzulom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies