Glváč chce podpísať zmluvu o vybudovaní výcvikového centra

NETKY.SK • 29 August 2015, 15:35 • 2 min
Glváč chce podpísať zmluvu o vybudovaní výcvikového centra

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany SR chce v najbližších týždňoch uzatvoriť zmluvu, ktorá bude základom pre vybudovanie výcvikového centra v Európe. V súčasnosti už prebiehajú rokovania s výrobcom vrtuľníkov Black Hawk o priemyselnej spolupráci.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková, uviedol to minister obrany Martin Glváč po slávnostnom otvorení Medzinárodných leteckých dní SIAF 2015 na letisku Sliač.


„Blížime sa k tomu, aby sme podpísali zmluvy, ktoré budú aj slovenskému obrannému priemyslu garantovať participáciu na priemyselnej spolupráci a následné vytvorenie výcvikového centra pre tieto typy vrtuľníkov,“ povedal Glváč. Zároveň vysvetlil, že nové výcvikové zariadenie by malo slúžiť nielen pre našich pilotov, ale aj našim spojencom v rámci projektu MATC. Podľa šéfa rezortu obrany je aj toto dôkazom, že sme nekúpili iba vrtuľníky, ale aj vrtuľníkové spôsobilosti a súčasťou je aj priemyselná spolupráca.


Ako uviedla viceprezidentka spoločnosti Sikorsky pre Európu a strednú Áziu Caroline M. Vandedrinck, podľa rámcovej dohody, ktorá má byt uzatvorená v najbližších týždňoch, Sikorsky sa zaviaže dodať ministerstvu obrany priemyselný materiál, ktorý bude obsahovať najmodernejší letový simulátor UH-60M Black Hawk a eventuálne aj iné prostriedky pre tréning. „Toto všetko bude vyrobené v úzkej spolupráci so slovenskou spoločnosťou VRM, s cieľom podporiť víziu slovenského ministerstva obrany vytvoriť moderné tréningové centrum pre pilotov UH-60M Black Hawk Vzdušných síl SR, ako aj pre súčasných a budúcich európskych používateľov Black Hawk,“ povedala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies