Glváč chce odtajniť dokumenty, týkajúce sa podozrení z tunelovania

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 15:09 • 2 min
Glváč chce odtajniť dokumenty, týkajúce sa podozrení z tunelovania

BRATISLAVA – Minister obrany Martin Glváč chce odtajniť dokumenty, ktoré sa týkajú podozrení tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS) v rokoch 2006 až 2010. Ako povedal dnes novinárom po rokovaní parlamentného brannobezpečnostného výboru, urobí tak po konzultácii so šéfom Národného bezpečnostného úradu a prokurátorom.

slovakia

left justify in out

„Nechcel by som narušiť vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní, aby som nespôsobil škody, ktoré by sa nedali napraviť,“ povedal. Glváč nepozná iný motív, ktorý je za celou kauzou, okrem osobného vybavovania si účtov bývalého a súčasného vedenia vojenského spravodajstva. Možno sú za kauzou podľa neho aj šliapnutia na podnikateľské aktivity.

Minister sa doteraz nepýtal vysokých funkcionárov spravodajskej služby Ľubomíra Skuhru a Juraja Šeba na zverejnené fotky, na ktorých sú s bývalým pobočníkom Jána Slotu Georgeom Gansém v Benine. Zdôvodnil to tým, že sa snažil v posledných dňoch dopátrať, či dochádzalo vo VSS k tunelovaniu. „Do konca týždňa sa s nimi budem rozprávať,“ prisľúbil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies