Gloria Chapmanová: Yoko Ono i Paul McCartney by mali môjmu mužovi odpustiť

NETKY.SK • 15 December 2014, 22:55 • 2 min
Gloria Chapmanová: Yoko Ono i Paul McCartney by mali môjmu mužovi odpustiť

NEW YORK - Yoko Ono, manželka zavraždeného britského hudobníka Johna Lennona, by mala jeho vrahovi Markovi Chapmanovi odpustiť, kým hudobníkov bývalý kolega zo skupiny The Beatles Paul McCartney by sa s ním mal zmieriť a navštíviť ho vo väzení, kde sa od svojho zločinu z 8. decembra 1980 nachádza.

slovakia

left justify in out

V úplne prvom rozhovore, ktorý dosiaľ poskytla médiám, to pre denník Daily Mail povedala vrahova manželka Gloria Chapmanová. "S Markom sme jej (Yoko Ono) napísali niekoľko listov. Môj muž sa však nehnevá, že vyvíja tlak na sudcov, aby ho nepustili na slobodu," uviedla Chapmanová, ktorá je takisto ako Ono japonského pôvodu.

 

Podľa vlastných slov si na manželovi nevšimla vražedné náznaky, keď Chapman opakovane odcestoval z ich havajského domova do New Yorku, kde sledoval Lennonove každodenné pohyby. Chapman, ktorému osemkrát zamietli žiadosť o podmienečné prepustenie, podľa svojej manželky dnes ľutuje svoj násilný čin a "konečne našiel pokoj".

 

Počas jej častých návštev vo väznici sa jej zveril, že ho k chladnokrvnej vražde neviedol žiadny náboženský či morálny motív. Priznal sa, že túto celosvetovo najznámejšiu osobnosť populárnej hudby pripravil o život iba preto, aby si zaistil svoje vlastné miesto v dejinách, prezradila pre zmienený britský denník Gloria Hiroko Chapmanová.

 

"Urobil som to pre jasné svetlo slávy, hanebnosti a zlej povesti. Nemohol som tomu odolať," zdôveril sa svojej manželke. Lennonov vrah sa jej priznal, že jeho konanie nebolo náhodným, spontánnym šialenstvom, ale "vážnym, dobre premysleným zločinom". "Mohol som sa otočiť, no neurobil som to," zdôveril sa Glorii jej manžel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies