Glonek o San Sire: Ťažko sa tam dýcha

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 18:30 • 2 min
Glonek o San Sire: Ťažko sa tam dýcha

BRATISLAVA - Na jednej strane neopísateľná atmosféra, na druhej strane náročné podmienky pre aktérov na ihrisku. Takto vníma niekdajší slovenský reprezentant Miloš Glonek prostredie legendárneho milánskeho štadióna San Siro, na ktorom sa v sobotu uskutoční finále futbalovej Ligy majstrov medzi madridskými súpermi Realom a Atléticom (začiatok o 20.45 h).

slovakia

left justify in out

"Viackrát som hral na San Sire a môžem potvrdiť, že keď je štadión zaplnený, vládne tam elektrizujúca atmosféra. Dole na hracej ploche sa však veľmi zle dýcha, nakoľko tribúny sú dosť strmé a vysoké," prezradil pre agentúru SITA 47-ročný rodák zo Zlatých Moraviec, ktorý v rokoch 1992 - 1994 pôsobil na Apeninskom polostrove v drese Ancony.

Glonek očakáva, že sobotňajší rozhodujúci zápas najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže finále fanúšikom nedopraje príliš veľa futbalovej krásy, oba tímy sa sústredia na dosiahnutie priaznivého výsledku. Bývalý stopér, ktorý legionárčil aj vo francúzskom Caene, priznal, že v repríze lisabonského finále spred dvoch rokov bude fandiť "bielemu baletu". "Myslím si, že to pre oko diváka nebude príťažlivý zápas. Bude to boj, taktikou zviazaná bitka. Je to navyše súboj dvoch tímov z jedného mesta, čiže pôjde o klasický derby zápas. Ja som ´realista´ a budem fandiť Realu. Defenzívna hra Atlética sa mi až tak nepáči. Nechcem tvrdiť, že sú zákerní, ale sú to takí ´kopáči´. Pri rozpočte, akým disponujú, však klobúk dole pred tým, čo dosiahli. Účasť vo finále je pre nich veľkým úspechom," myslí si 13-násobný československý reprezentant, ktorý nastúpil za samostatné Slovensko v 12 dueloch.

Vo farbách Slovana Bratislava mal Glonek tú česť zahrať si proti jednému z finalistov - Realu Madrid. Stalo sa to v sezóne 1991/1992. V rámci 1. kola Pohára UEFA nastúpil proti "pusinkám" v oboch dueloch (1:2 doma, 1:1 vonku), v madridskej odvete dostal ako jediný z hráčov žltú kartu. "Hrať proti Realu Madrid bol nádherný zážitok. Boli to skvelé zápasy, či už doma, kde sme tesne prehrali, ale predovšetkým v odvete pred kulisou na Bernabéu, tam sme dokonca remizovali 1:1. Naše mužstvo bolo vtedy na medzinárodnej scéne málo ostrieľané a zápasy so slávnym Realom Madrid boli obrovskou skúsenosťou," spomína Miloš Glonek na duely proti Realu Madrid, za ktorý vtedy nastúpili Fernando Hierro, Emilio Butragueňo, Gheorghe Hagi či Robert Prosinečki.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies