Globálny predaj osobných počítačov sa v 1. kvartáli znížil

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 12:52 • 2 min
Globálny predaj osobných počítačov sa v 1. kvartáli znížil

SAN FRANCISCO - Predaj osobných počítačov (PC) na začiatku tohto roka klesol. To signalizuje, že výrobcovia naďalej bojujú s presunom záujmu spotrebiteľov smerom k inteligentným telefónom, tabletom a ďalším mobilným zariadeniam. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

 Jedným z hlavných dôvodov poklesu predaja bol znížený záujem firiem o stolové počítače, uviedla poradenská firma Gartner. Dodala, že väčšina firiem už dokončila náhradu starších PC používajúcich zastaraný Windows XP.
     

Odbyt počítačov by podľa analytikov v tomto roku mohol podporiť nový Windows od Microsoftu. Napriek tomu očakávajú tento rok pokles predaja PC.
     

Gartner odhaduje, že v prvých troch mesiacoch 2015 sa po celom svete predalo 71,7 milióna PC, čo je o 5,2 % menej ako v rovnakom období vlani. Poradenská spoločnosť IDC, ktorá používa odlišnú metodiku, odhaduje, že odbyt PC sa v 1. kvartáli medziročne znížil o 6,7 % na 68,5 milióna kusov. To je najnižšie kvartálne číslo za šesť rokov, upozornil analytik Jay Chou.
     

Globálny predaj PC nepretržite klesal uplynulé tri roky. IDC aj Gartner očakávajú v roku 2016 opätovný nárast.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona