Globálny predaj osobných počítačov oslabil

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 10:38 • 2 min
Globálny predaj osobných počítačov oslabil

SAN FRANCISCO - Globálny predaj osobných počítačov v druhom kvartáli tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška podľa údajov výskumnej firmy International Data Corp oslabil o 4,5 percenta na 62,4 mil. kusov. Analytici výskumnej firmy Gartner odhadujú, že globálny predaj počítačov za apríl až jún sa oproti druhému štvrťroku minulého roka znížil o 5,2 percenta na 64,29 mil. kusov.

slovakia

left justify in out

Dodávky zo strany spoločnosti Lenovo, ktorá je najväčším výrobcom osobných počítačov na svete, sa zmenšili o vyše 2 percentá na 13,2 mil. kusov napriek tomu, že firme sa dobre darilo na americkom trhu. Spoločnostiam HP, Dell ad ASUS sa však podľa International Data Corp, aj podľa odhadu firmy Gartner, podarilo v druhom kvartáli predaj počítačov zvýšiť. Analytici výskumných firiem uviedli, že tieto spoločnosti profitovali z dobrej situácie na trhu USA a zo záujmu spotrebiteľov o nové laptopy so softvérom Google Chrome. Dodávky počítačov Mac firmy Apple však počas apríla až júna medziročne oslabili o 4 až 8 percent. Analytici odhadujú, že firma na trh v druhom kvartáli dodala 4,4 až 4,6 mil. počítačov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies