Globálny predaj áut skupiny Volkswagen v júni stúpol o 5,1 %

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 16:25 • 2 min
Globálny predaj áut skupiny Volkswagen v júni stúpol o 5,1 %

BERLÍN - Globálny predaj vozidiel automobilky Volkswagen v júni v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka posilnil o 5,1 percenta. Pomohol tomu rast predaja v Číne a Európe. Dodávky áut VW na americký trh však výrazne oslabili. Nemecká automobilka v stredu informovala, že celá skupina, do ktorej patria aj značky Audi, Škoda a Porsche, v júni na trh dodala 883 400 áut.

slovakia

left justify in out

Predaj vozidiel skupiny Volkswagen v Európe v júni posilnil o 4,4 percenta a v Číne sa zvýšil o 18,7 percenta. Odbyt na americkom trhu sa však minulý mesiac v porovnaní júnom 2015 zmenšil o 11,7 percenta a v Brazílii klesol o 32,7 percenta. Predaj automobilov skupiny Volkswagen za január až jún medziročne stúpol o 1,5 percenta na 5,12 milióna. V Európe sa predaj v prvom polroku tohto roka zvýšil o 3,8 percenta a v Číne vzrástol o 6,8 percenta. Odbyt v USA však klesol o 7,2 percenta a na brazílskom trhu oslabil o 33,1 percenta.


Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí.

 

V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona