Globálne spaľovanie odpadkov znečisťuje ovzdušie viac, ako vlády priznávajú

NETKY.SK • 27 August 2014, 16:28 • 2 min
Globálne spaľovanie odpadkov znečisťuje ovzdušie viac, ako vlády priznávajú

NAÍ DILLÍ - Rozšírené spaľovanie odpadkov uvoľňuje do ovzdušia viac znečisťujúcich emisií, ako vlády priznávajú, ukázala nová štúdia, o ktorej informuje agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Vedci podľa nej odhadujú, že asi 41 percent odpadkov vo svete je spaľovaných na dvoroch či v záhradách za domami, na poliach, skládkach či spaľovniach. Väčšina vlád však sleduje emisie iba zo spaľovní.
     

Štúdia, ktorú v utorok zverejnil časopis Environmental Science and Technology, prináša menovitý zoznam krajín s hrubým odhadom ich emisií oxidu uhličitého, oxidu uhoľnatého a ďalších látok znečisťujúcich životné prostredie.
     

Zistila, že obyvatelia Číny a Indie spaľujú najviac odpadkov, zatiaľ čo Brazília, Mexiko a tiež Čína spaľujú väčšinu odpadu na skládkach.
     

Vedúca autorka štúdie Christine Wiedinmyerová z amerického Národného centra pre atmosférický výskum priznala, že niektoré odhady sa môžu od skutočnosti líšiť o 20-50 percent. Vyjadrila však nádej, že napriek tomu pomôže politikom prijať opatrenia na vyčistenie vzduchu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies