Globálne ceny potravín v decembri klesli o 1 %

NETKY.SK • 7 Január 2016, 12:19 • 2 min
Globálne ceny potravín v decembri klesli o 1 %

RÍM - Globálne ceny potravín sa v decembri znížili, pričom klesli ceny všetkých potravinárskych komodít okrem cukru a oleja.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). Index cien potravín, ktorý FAO zostavuje na základe mesačných cenových zmien koša obilnín, olejnín, mliečnych produktov, mäsa a cukru, v decembri klesol na 154,1 bodu z novembrovej revidovanej úrovne 155,6 bodu.

 

Decembrové zníženie globálnych cien potravín o jedno percento zavŕšilo rok, počas ktorého potraviny vo svete zlacneli o takmer 19 %. Išlo pritom už o štvrtý rok znižovania cien potravín. "Nadmerné dodávky vzhľadom na slabý dopyt a zhodnocovanie dolára sú hlavným dôvodom pre všeobecné oslabenie, ktoré dominovala v oblasti cien potravín v roku 2015," povedal ekonóm Organizácie pre výživu a poľnohospodárstvo Abdolreza Abbassian.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies