Globálna letecká nákladná preprava posilnila

NETKY.SK • 4 Február 2015, 13:36 • 2 min
Globálna letecká nákladná preprava posilnila

FRANKFURT - Globálny dopyt po leteckej nákladnej preprave v decembri posilnil o 4,9 %, keďže ho smerom nahor posunulo oživenie svetového obchodu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v stredu Medzinárodná asociácia pre leteckú dopravu (IATA). Asociácia uviedla, že za celý minulý rok sa dopyt po nákladnej leteckej doprave zvýšil o 4,5 %. V roku 2013 dopyt posilnil iba o 1,3 %. Motorom vlaňajšieho rastu bol ázijsko-tichomorský región a región Blízkeho východu. Posilnenie však nastalo vo všetkých regiónoch okrem Latinskej Ameriky.

 

"Nedávne obavy o zdravie globálnej ekonomiky a s tým súvisiace zhoršenie podnikateľskej dôvery leteckú nákladnú dopravu neovplyvnili," uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ IATA Tony Tyler. Letecká nákladná preprava v ázijsko-tichomorskom regióne v decembri medziročne stúpla o 5,9 % a za celý vlaňajšok o 5,4 %. Preprava na Blízkom východe sa v decembri zväčšila o 11,3 % a za celý rok 2014 vzrástla o 11 %. Európski dopravcovia evidovali v decembri rast o 2,3 % a za celý minulý rok o 2 %. V Latinskej Amerike však v decembri došlo k poklesu o 4,5 % a rast za celý minulý rok bol iba na úrovni 0,1 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies