Globálna kríza stála zatiaľ 15 biliónov USD

NETKY.SK • 27 September 2010, 11:18 • 2 min
Globálna kríza stála zatiaľ 15 biliónov USD

Globálna kríza stála zatiaľ 15 biliónov USD

slovakia

left justify in out

img

Globálna finančná kríza stála doteraz svet 15 biliónov USD (11,18 bilióna eur). Uviedol to člen vedenia rakúskeho dohľadu pre finančný trh FMA Kurt Pribil. V sume sú zarátané aj kurzové straty akcií spôsobené krízou.
      Pribil povedal, že finančná kríza tvrdo ukázala, kde sa nachádzali nedostatky. Teraz treba z nej vyvodiť správne závery. Podľa neho by nemal byť nijaký trh, nijaký poskytovateľ služieb, nijaký produkt bez účinného dohľadu. V porovnaní so stratami sú totiž náklady na finančný dohľad veľmi nízke.
      Finančná kríza prinavrátila primát politike. Predtým sa zdalo, že často stála na vedľajšej koľaji.
      Na dnešnom rokovaní rakúskeho FMA žiadal Pribil ďalšie reformy na európskom finančnom trhu. Poukázal na vytvorenie "európskeho systému zániku finančných ústavov, ktoré sa dostali do existenčných problémov. Nemôže to byť ďalej tak, že finančný ústav, ktorý sa ocitne v kríze, v prvom rade dostáva pomoc z odvodov daňovníkov.

Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies