Globálna ekonomika ožíva, rizikom sú dlhy a drahá ropa

NETKY.SK • 19 Marec 2012, 07:58 • 2 min
Globálna ekonomika ožíva, rizikom sú dlhy a drahá ropa

Globálna ekonomika ožíva, rizikom sú dlhy a drahá ropa - Svet Globálna ekonomika už vďaka signálom stabilizácie nevisí priamo nad priepasťou, ale rozvinuté krajiny stále čelia riziku kvôli dlhom a rastúcim cenám ropy, tvrdí šéfka Medzinárodného menového f

slovakia

left justify in out

img

Globálna ekonomika už vďaka signálom stabilizácie nevisí priamo nad priepasťou, ale rozvinuté krajiny stále čelia riziku kvôli dlhom a rastúcim cenám ropy, tvrdí šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeová. 
      "Celosvetová ekonomika môže byť na ceste k zotaveniu, ale neexistuje veľa priestoru pre manévrovanie a chybné rozhodnutia," povedala Lagardeová počas svojho dnešného prejavu v Pekingu. 
      Podľa nej sa už vynárajú signály, že sa situácia upokojuje a že opatrenia, ktoré boli prijaté v dôsledku globálnej finančnej krízy, sa vyplácajú. Pripomenula, že ekonomické indikátory v USA vyzerajú optimistickejšie a aj Európa uskutočnila dôležitý krok vpred k riešeniu svojej krízy. 
      Vďaka týmto skutočnostiam má dnes globálna ekonomika optimistickejšie vyhliadky. "Optimizmus nás však nesmie uspať k falošnému pocitu bezpečia," zdôraznila s tým, že stále existuje mnoho citlivých bodov v oblasti ekonomiky a financií, ktorým sa treba venovať.   
      Ako prvú z troch hrozieb pomenovala Lagardeová zraniteľnosť finančného systému, ktorý je zaťažený verejným a súkromným dlhom. "Po druhé, rastúca cena ropy sa stáva hrozbou pre globálny rozvoj. A po tretie, stúpa riziko, že aktivita v rýchlo sa rozvíjajúcich ekonomikách sa v strednodobom období spomalí," vymenovala. 

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies