Glasgow dostal doma lekciu z futbalu od starej dámy

NETKY.SK • 13 Február 2013, 08:08 • 2 min
Glasgow dostal doma lekciu z futbalu od starej dámy

Glasgow dostal doma lekciu z futbalu od starej dámy - Futbal Paríž St. Germain a Juventus Turín si vytvorili ideálnu pozíciu na postup v utorňajších úvodných zápasoch osemfinále futbalovej Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

imgParíž St. Germain a Juventus Turín si vytvorili ideálnu pozíciu na postup v utorňajších úvodných zápasoch osemfinále futbalovej Ligy majstrov. Na ihrisku Valencie vyhral PSG 2:1 vďaka dvom gólom v prvom polčase, v závere ale prišiel o vylúčeného kanoniera Zlatana Ibrahimoviča. Juventus v Celtic Parku viedol po presnom zásahu hneď v úvode duelu a po zmene strán navýšil náskok na konečných 3:0. Odvety sú na programe v stredu 6. marca.

Šesťdesiattisícový kotol Celtic Parku sa nedočkal podobnej senzácie aká sa domácim podarila pri novembrovom triumfe nad Barcelonou. Optimizmus škótskych fanúšikov schladil už v 3. minúte duelu Matri, ktorého strela znamenala vedenie pre "starú dámu". Celtic sa po nečakanom šoku chvíľu spamätával, neskôr však prevzal iniciatívu. Po polhodine hry ale Commons "nožničkami" po centri Lustiga netrafil bránku a ďalšie nebezpečné situácie vyriešil gólman hostí Buffon. Škótsky majster bol aj po zmene strán strelecky aktívnejší, no recept na pozornú obranu súpera nenašiel. Líder talianskej Serie A trpezlivo čakal na ďalšie príležitosti a Marchisio v 77. a Vučinič v 83. minúte presnými zásahmi posunuli Juventus pred brány štvrťfinále.

PSG prišli o Ibrahimoviča


Parížsky veľkoklub udrel na štadióne Mestalla vo Valencii už v prvom polčase dvakrát a potvrdil tak vysoké ambície, ktoré po vstupe katarského kapitálu naznačili príchody viacerých hviezd. V 9. minúte ešte španielsky tím zachránilo po strele Lucasa brvno, ale o minútu sa už hostia tešili - Lavezzi mal v šestnástke príliš veľa priestoru a po spolupráci s Pastorem z uhla presnou strelou k bližšej žrdi otvoril skóre duelu. Na druhej strane mohol odpovedať Guardado, ale hoci mali domáci častejšie loptu na kopačkách, súper ich školil z efektivity a pred koncom prvého dejstva Valencia inkasovala aj druhýkrát. Guaita v 38. minúte najskôr "vychytal" Lavezziho, no Pastore ho o päť minút neskôr po skvelej prihrávke Lucasa už prekonal a zvýšil na 2:0 pre PSG. Domácim nepomohlo ani dvojnásobné striedanie v prestávke, hoci proti pokusu nového muža na ihrisku Valdeza musel vytiahnuť brankár Sirigu v 53. minúte pohotový zákrok. Po hodine hry mohol definitívne zraziť súpera na kolená v dvoch šanciach Lavezzi, ale neuspel rovnako ako v 66. minúte Ibrahimovič zoči-voči gólmanovi. Guaita zasiahol proti "Ibrovi" skvele aj o chvíľku neskôr a Valencia sa dočkala v závere aspoň zníženia, keď sa presadil obranca Rami po centri Costu. V nadstavenom čase videl kanonier hostí Ibrahimovič červenú kartu po zbytočne ostrom faule na Guardada a v odvete bude chýbať.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies