Gjurovského recept na Slovákov: Chrabrosť, umnosť, disciplína

NETKY.SK • 13 November 2014, 11:54 • 2 min
Gjurovského recept na Slovákov: Chrabrosť, umnosť, disciplína

SKOPJE - Futbaloví reprezentanti Macedónska pred sobotňajším zápasom so Slovákmi na Národnom štadióne Filipa II. v Skopje (20.45) v základnej C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska rešpektujú silu lídra tabuľky, hodlajú ho však prekvapiť.

slovakia

left justify in out

"Nesmieme pod vplyvom dôležitosti tohto zápasu upustiť od obvyklých pilierov prístupu," upozornil tréner Boško Gjurovski v rozhovore pre web národnej federácie FFM, titulok hlási: "Chrabrosť, umnosť, disciplína". 

Kouč domácich šípi, čo by mohlo zabrať: "Pokúsiť sa vnútiť súperovi náš štýl. Zopakovať to dobré, čo sme ponúkli v októbri ofenzíve na Ukrajine, ale tentoraz aj streliť nejaký ten gól. Zároveň to chce šikovnosť a disciplínu vzadu. Vždy som optimistom a platí to aj teraz, hoci vnímame kvality Slovákov. Uvedomujeme si náročnosť tejto výzvy, ale budeme sa usilovať o maximum. Prečo by sme nemohli prekvapiť?" 

 

Gjurovski nemôže rátať so stredopoliarom Agimom Ibraimim a otáznik visí nad zdravotným stavom ďalšieho záložníka Aleksandra Trajkovského: "Základnou úlohou je v akejkoľvek situácii vybrať tých správnych hráčov, namixovať zostavu z herne aj osobnostne vhodných typov na konkrétny duel. Keď chcete uspieť, vyžaduje si to, aby všetky prvky zapadli do mozaiky, ktorá by mohla viesť k hrdosti na výsledný efekt. K tomu patrí aj povestný kúsok šťastia. Veľmi podstatná bude komunikácia na trávniku. Dúfam, že hráči sa dokážu adaptovať a transformovať, iba v súlade je cesta za vytúženým úspechom." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies