Gitarista Tommy Emmanuel sa v novembri vráti do Košíc

NETKY.SK • 18 August 2012, 14:17 • 2 min
 Gitarista Tommy Emmanuel sa v novembri vráti do Košíc

Gitarista Tommy Emmanuel sa v novembri vráti do Košíc - Kultúra Austrálsky gitarista Tommy Emmanuel, ktorý patrí medzi svetové špičky vo svojom odbore, sa v nedeľu 11. novembra opäť ukáže v Košiciach.

slovakia

left justify in out

img

Austrálsky gitarista Tommy Emmanuel, ktorý patrí medzi svetové špičky vo svojom odbore, sa v nedeľu 11. novembra opäť ukáže v Košiciach. Dejiskom jeho koncertu bude Kresťanské centrum AC na Bratislavskej ulici. Vstupenky na vystúpenie 57-ročného inštrumentalistu sa už predávajú v sieti Ticketportal za 16 až 29 eur.
Tommy Emmanuel, ktorý vystupoval s hviezdami ako Tina Turner, Eric Clapton, Michael Bolton, Stevie Wonder alebo Olivia Newton-John, začínal na gitare hrávať vo veku štyroch rokov. Vďaka svojmu talentu sa už v šiestich rokoch stal profesionálnym hudobníkom. Rodák z Nového Južného Walesu sa preslávil vďaka komplexnému fingerpickingu, čo znamená, že na gitare hrá všetkými desiatimi prstami. Počas takmer 50 rokov trvajúcej kariéry vydal viac ako 20 štúdiových nahrávok a dva razy bol nominovaný na cenu Grammy. Gitarista je okrem iného známy aj tým, že nikdy nemá pred koncertom pripravený setlist a pred každým vystúpením zo zásady vymení všetky struny na gitarách. Emmanuel hráva na Slovensku pomerne často. Predvlani v novembri vystúpil v bratislavskom Istropolise, kde koncertoval aj v novembri 2009. V Košiciach sa predviedol 28. novembra 2007 a následne 22. novembra 2008. 
 
Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies