Gitarista The Rolling Stones Ronnie Wood zverejnil skladbu How Can It Be?

NETKY.SK • 11 September 2015, 16:09 • 2 min
Gitarista The Rolling Stones Ronnie Wood zverejnil skladbu How Can It Be?

BRATISLAVA - Anglický hudobník Ronnie Wood zverejnil skladbu How Can It Be?. Ide o jednu z prvých piesní, ktoré 68-ročný gitarista kapely The Rolling Stones napísal.

slovakia

left justify in out

Pôvodnú verziu skladby však nenašiel a tak pri písaní využil len "hmlisté spomienky, ktoré mu ostali v hlave". Fanúšikovia a fanúšičky si môžu pozrieť aj video, v ktorom Wood prezentuje How Can It Be? v štúdiu.


Muzikant takisto pripravil ďalšie vydanie knihy How Can It Be? - A Rock & Roll Diary, ktorej limitovaná májová edícia ponúkla 1965 kusov. Ide o zbierku hudobníkových zápiskov zo začiatkov kariéry, pričom spomínaný počet kusov označuje rok, z ktorého pochádzajú Woodove najstaršie zápisky. Novinka obsahuje aj muzikantove ilustrácie.

 

Ronnie Wood 'How Can It Be?' from Genesis Publications on Vimeo.


Ronnie Wood odštartoval kariéru v roku 1964 v kapele The Birds, ktorá sa však po troch rokoch rozpadla. Následne krátko pôsobil aj vo formáciách Santa Barbera Machine Head, The Creation a Jeff Beck Group, pričom v poslednej menovanej hral na basgitaru. V roku 1969 sa stal gitaristom kapely Faces, v ktorej bol spevákom Rod Stewart. S touto skupinou vydal začiatkom 70. rokov štyri albumy a po jej rozpade v roku 1975 sa pripojil k The Rolling Stones. S nimi má na konte nahrávky ako Black And Blue (1976), Some Girls (1978), Emotional Rescue (1980), Dirty Work (1986), Voodoo Lounge (1994), Bridges to Babylon (1997) či A Bigger Bang (2005). Vydal tiež sedem sóloviek a od roku 2009 znovu pôsobí aj vo Faces.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies