FOTO Gitarista Mike McCready z Pearl Jam vydá knihu fotografií

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 13:37 • 2 min
FOTO Gitarista Mike McCready z Pearl Jam vydá knihu fotografií

BRATISLAVA - Mike McCready, gitarista americkej rockovej kapely Pearl Jam, plánuje vydať knihu fotografií.

slovakia

left justify in out

Novinka s názvom Of Potato Heads And Polaroids: My Life Inside And Out Of Pearl Jam sa dostane na trh v máji a na 240 stranách ponúkne fotografie, na ktorých 50-ročný muzikant zachytil cesty s kapelou, ale aj súkromné zážitky s rodinou a priateľmi. V novinke sa objavia napríklad aj Neil Young, Questlove, Paul McCartney, Sting, Dave Grohl, Bono, Jack White, Lady Gaga, Dustin Hoffman, Venus Williams a mnohé ďalšie známe osobnosti.

Mike McCready je jedným zo zakladateľov kapely Pearl Jam, ktorá vznikla v roku 1990. Doteraz predali na celom svete viac ako 60 miliónov kópií nahrávok, pričom komerčne najúspešnejší je ich debut Ten (1991) so skladbami Alive, Jeremy, Porch, Even Flow či Oceans. Na konte majú aj štúdiovky Vs. (1993), Vitalogy (1994), No Code (1996), Yield (1998), Binaural (2000), Riot Act (2002), Pearl Jam (2006), Backspacer (2009) a Lightning Bolt (2013).

 

Medzi ich hity patria skladby Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town, Yellow Ledbetter, Better Man, Daughter, Last Kiss, I Am Mine, World Wide Suicide alebo The Fixer. Skupina vznikla počas rozmachu grungeu, no v súčasnosti ju charakterizujú ako osobitú rockovú či alternatívno-rockovú kapelu. Ich pôsobenie na scéne zrekapituloval režisér Cameron Crowe v dokumente Pearl Jam Twenty (2011).

 

Kapelu uvedú 7. apríla do Rock'n'rollovej siene slávy. McCready pôsobil aj v už nefungujúcich skupinách Temple of the Dog, Mad Season alebo The Rockfords.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies